SAS aflyser flyafgange

På grund af den potentielle strejke fra deres piloter aflyser SAS flere afgange.

En række SAS-fly kommer ikke på vingerne på grund af en mulig strejke. (Foto: PAUL HANNA © Scanpix)

Danske, svenske og norske SAS-piloter har varslet, at de strejker fra fredag, hvis ikke flyselskabet og piloterne når frem til en ny overenskomst inden midnat torsdag aften.

Det får nu SAS til at aflyse flere afgange. Det oplyser flyselskabet på Facebook og Twitter.

- Som et resultat af et varsel om strejke fra pilotforeningerne i Danmark, Norge og Sverige, tager SAS forholdsregler for at sikre rejsende og medarbejdere. Dette betyder, at en række fly vil blive aflyst for at undgå strandede rejsende og medarbejdere, skriver flyselskabet.

SAS opfordrer rejsende til at holde øje med flyselskabets hjemmeside for de seneste informationer. Her er der også muligt at tjekke, hvilke afgange, der er aflyst - følg dette link.

Foreløbigt er omkring 200 flyafgange frem til klokken 12 fredag formiddag blevet aflyst. Det oplyser Miriam Skovfoged, pressechef i SAS.

Ifølge René Arpe, der er formand i Dansk Pilotforening, er piloterne særligt utilfredse med, at SAS har valgt at "fjerne eksisterende aftaler om samarbejde, produktion, karriereudvikling og anciennitetssystemer".

Ombookning er en mulighed

SAS har tidligere estimeret, at en eventuel strejke vil påvirke i omegnen af 70 procent af de rejsende, der har booket billet.

Har man booket billet gennem SAS, så er der mulighed for at ombooke, mens man højst sandsynligt er dårligere stillet, hvis man har bestilt sin rejse gennem et rejsebureau.

Opdateres...

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk