SAS-fly tæt på at kollidere med russisk overvågningsfly

Et SAS-fly var 3. marts tæt på at kollidere med et russisk overvågningsfly. SAS bad straks relevante myndigheder for at få dem til at gøre noget.

Et russisk overvågningsfly kunne ikke ses i flyveledernes systemer, men det lykkedes at ændre rute, så en kollission blev undgået. (Foto: © Scanpix)

Et SAS-fly på vej fra Københavns Lufthavn i Kastrup mod Rom var 3. marts tæt på at kollidere med et russisk overvågningsfly syd for Skåne, skriver Sveriges SVT.

Trine Kromann-Mikkelsen, der er pressechef i SAS, bekræfter hændelsen, og hun siger, at det er første gang i flere år, at SAS har oplevet en hændelse med et russisk militærfly.

Hun understreger dog, at der ikke har været nogen fare for hverken fly, passagerer eller besætning, men at SAS straks tog fat i de relevante myndigheder for at få dem til at gøre noget.

- Vi tager det meget alvorligt. Det kan ikke passe, at vi kan komme ud for sådanne hændelser, når vi driver kommerciel luftfart, siger hun til DR Nyheder.

Kunne ikke ses af flyledere

Straks efter afgang fik flyets besætning melding om et uidentificeret fly på ruten, og ifølge Jens Olsson fra Sveriges Havarikommission var der tale om et Iljushin Il-20 m.

Det russiske fly kunne ikke ses på de skandinaviske flylederes system, men en svensk militærradar opdagede flyet og fik sendt beskeden videre.

Derfor kunne SAS-flyet få oplysningerne og ændre kurs, så de to fly passerede hinanden med en afstand på 90 meter - betydeligt mindre end minimumsgrænsen på 300 meter.

Umarkeret fly

Rusland har ifølge Flyvevåbnet et overvågningsfly udstationeret i Kaliningrad, og det flyver på mission langs Polens kyst, op forbi Bornholm og via Sveriges grænse tilbage til base.

Der er tale om et firemotors propelfly, der er langsomt men med stor rækkevidde. Flyet er umarkeret bortset fra en rød stjerne på haleroret.