SAS: Mand ramt af lyn er ansat hos os

Flyselskabet fortæller, at mandens tilstand er stabil.

DMI vurderer, at omkring 3-4000 lyn slog ned onsdag aften. (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

SAS melder nu ud, at det var en af selskabets medarbejdere, der i aftes blev ramt af et lyn under sit arbejde i Københavns lufthavn.

Ifølge flyselskabet var den 58-årige mand ansat i SAS-selskabet Spirit Air Cargo Handling, hvor han var på arbejde onsdag aften, da et lyn formentligt slog ned i en mast i nærheden af ham.

- Vi har aldrig oplevet dette før, og det er en rigtig uheldig og ulykkelig situation. Vi vil nu gå igennem vores procedurer sammen med lufthavnen, lyder det i et skriftligt citat til Ritzau fra Hans Henrik Spangenberg, der er administrerende direktør i SAS Ground Handling.

SAS oplyser i øvrigt, at den 58-åriges tilstand er stabil, og man følger situationen tæt.

Vagtchef hos Københavns Politi Michael Andersen fortæller, at politiet modtog anmeldelsen kl. 22.25 onsdag aften.

- Der bliver sendt en ambulance og en læge til stedet, der påbegynder livredning, og han bliver så fragtet til traumecentret, hvor han er indlagt.

Det er endnu ikke lykkedes DR Nyheder at få svar på, hvordan ulykken kunne ske, eller hvorfor medarbejderen befandt sig udendørs i det voldsomme vejr.

Ifølge vagthavende pressekontakt for Københavns Lufthavne Maria Noel har lufthavnen en meteorolog, der døgnet rundt holder øje med vejret og informerer firmaerne i lufthavnen om vejrforholdene.

- Og så er det op til firmaerne selv at vurdere, om det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at fortsætte arbejdet. Men når sådan noget som det her sker, evaluerer vi selvfølgelig, om vi kunne have gjort noget anderledes.

DR Nyheder forsøger at få en uddybende kommentar fra SAS.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk