SAS-medarbejdere genoptager arbejdet efter trusselssag - truet medarbejder sendt hjem

Bagagepersonalet har strejket tre gange på en uge efter en optagelse med trusler er kommet frem.

Bagagemedarbejderne i SAS har nu genoptaget arbejdet. (Arkivfoto). (Foto: Jens Thaysen © Scanpix)

SAS's bagagepersonale genoptager nu arbejdet.

Det har Arbejdsretten pålagt dem, efter gruppen har gennemført tre overenskomststridige strejker på en uge.

Det siger Henrik Bay-Clausen, der er formand for 3F i Kastrup.

- De ansatte har fået et meget skarpt påbud om at genoptage arbejdet. Den gode nyhed er, at arbejdet er ved at blive genoptaget.

Formanden fortæller også, at der er udsigt til bod.

Samtidig har SAS med omgående virkning besluttet at sende den vikar, der står i midten af en større konflikt mellem bagagemedarbejderne, hjem. Det skriver Berlingske.

'Har du hørt om jungleloven?'

Det er en fagforeningstrid, der har fået bagagemedarbejderne i SAS Ground Handling til at nedlægge arbejdet. Det står klart efter en lydoptagelse fra juni nu er kommet frem.

I lydoptagelsen, som Berlingske er i besiddelse af, konfronterer to bagagemedarbejdere en tredje, der er ansat som vikar, med, at han ikke er medlem af 3F.

Han er derimod medlem af Ingeniørernes fagforening, IDA, og på lydoptagelsen truer de to 3F-medlemmer ham.

- Prøv at høre her. Hvis du skal være herude, så skal du selvfølgelig være medlem lige som alle vi andre, siger det ene 3F-medlem.

Da IDA-medlemmet forholder sine to kolleger det faktum, at man selv bestemmer, hvilken fagforening man er medlem af, bliver stemningen endnu dårligere.

- Har du aldrig hørt om den lov, der hedder jungleloven? Jungleloven, den lever herude. Og det vil sige, at hvis du ikke forstår, at der er kun en fagforening, vi er medlem af herude! Vi er alle sammen i den samme forening. Det kan du ikke forstå?

Sendt hjem

Henrik Bay-Clausen har aldrig hørt om den type sager før, fortæller han.

Han siger desuden, at de aktuelle strejker ikke skyldes den pågældende strid mellem medarbejderne, men snarere optagelsen i sig selv.

- Det er det med filmoptagelserne, man opfatter som krænkende adfærd, siger Henrik Bay-Clausen, som kalder striden mellem vikaren og de to 3F-medlemmer for "lukket og slukket".

Han siger, at bagagevikaren er velkommen på arbejdspladsen.

Men mens hans kolleger nu genoptager arbejdet, er vikaren altså sendt hjem. Det til trods for at SAS støtter retten til selv at vælge fagforening.

- Det her er blevet en sag, som SAS ikke kan løse. Det er en principiel sag og en ulovlig strejke, og vi står bag vores medarbejderes ret til frit at vælge fagforening. Det vil vi altid stå fast på.

Sådan siger Karin Nyman, kommunikationsdirektør i SAS, til Berlingske.

Facebook
Twitter