SAS: Passagerer skal bære mundbind og får ikke serveret mad

Fra 18. maj skal rejsende med SAS bære mundbind ombord på flyene, og der bliver ikke serveret mad ombord.

Flyene bliver rengjort og desinficeret grundigt, lyder det fra SAS. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Hvis du skal rejse med SAS fra 18. maj, skal du bære mundbind.

Det oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse.

- Det er obligatorisk at bære mundbind for passagerer fra seks år og opefter på alle flyvninger med SAS fra 18. maj til 31. august, lyder det fra SAS.

SAS har indført flere tiltag for at forhindre coronasmitte blandt passagererne. Flyselskabet oplyser, at alle fly bliver rengjort og desinficeret, man indfører nye boardingregler, der skal sikre afstand mellem passagererne, ligesom det fremover kun er tilladt med ét stykke håndbagage pr. rejsende.

Slut med mad ombord

Der vil ikke blive serveret mad ombord for at reducere kontakten mellem passagerer og personale, ligesom alle ikke-vigtige løse genstande bliver fjernet, herunder læsestof, puder og tæpper.

- Mange mennesker i Skandinavien er dybt afhængige af SAS og flytransport. De kan være helt trygge ved, at vi tager alle forholdsregler omkring sundhed og sikkerhed alvorligt, siger Vice President Safety & Security Mattias Hedrén i pressemeddelelsen.

SAS understreger, at de mange rejserestriktioner fortsat vil påvirke lufttrafikken i stor grad, men man er altså allerede nu klar til, at flere og flere vil begynde at flyve igen, som dele af verden langsomt genåbner.

- SAS foretager justeringer i takt med udviklingen, og det forventes, at der vil være en ensretning af restriktionerne for international luftfart. I mellemtiden følger SAS branchestandarden parallelt med sine egne foranstaltninger, der er i overensstemmelse med de lokale myndigheders regler og retningslinjer, lyder det fra SAS.