Scan dit pålæg og nyt operahus

Kan man scanne sit pålæg for bakterier, skal København have et nyt operahus og er Uffe muslim. Aviserne er fyldte med spøjse historier.

Aprilsnarren er løs - så pas på! (Foto: © AP Graphics, AP Graphics)

Gækken er løs. Opfindsomheden er stor. Man skal lige tænke sig om, når man læser morgenaviserne i dag 1. april.

Ovenpå de mange kødskandaler er det forjættende at tro på Politikens forsidehistorie. Her fortæller et ægtepar fra Kirke Hyllinge om en ny opfindelse. De udnytter lyset i en almindelig skanner, så man via sin computer kan afsløre bakteriekolonier i skiveskåret pålæg.

Programmet hedder Meat Guard og kan afsløre blandt andet salmonella og listeria. Det koster den nette sum af 185 kroner i årligt abonnement - men Politiken har fået en aftale i stand, så avisens læsere i en måned kan bruge systemet gratis via hjemmesiden.

Uffe konverterer

Venstres tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen er konverteret til islam. Det skriver Ekstra Bladet den 1. april - og til avisen siger Uffe Ellemann-Jensen, at han ikke kan sætte ord på, hvad det er, islam giver ham. Han siger blot, at religionen giver en fred i sindet, "jeg ellers kun har oplevet, når jeg fisker laks i de norske elve".

Operahus igen

Berlingske Tidende har en historie om endnu et operahus. Denne gang er det islændingene som vil sætte byggeriet igang. Det skal ligge på Refshaleøen. Næsten lige ved siden af Operaen på Holmen. Den islandske Fond Saga Fairytales Holding har pengene og opbakning fra de københavnske politikere.

Gæt selv

I B.T. sætter man påskeæg på spil og giver læserne mulighed for selv at afsløre årets aprilsnar. Man kan vælge mellem: Lesbisk kvinde måtte ikke købe hund, kok laver mad i søvne, bredere ambulancer til patienter og dåsepantregning på vej.

Fergo som minister

Kristelig Dagblad offentliggør nyheden om Tove Fergo (V), som nu igen skal være kirkeminister. Det er denne gang kirkegængerne, som kræver Fergo tilbage. Kirkefolk bakker hende op. Fergo skulle have planer om at afskaffe biskopperne, så folkekirken bliver til folkets kirke.

Universiteter til salg

Information fortæller om regeringens planer om salg af tre universiteter inden 1. april næste år. Og sandsynlige købere udpeges til at være Grundfos, Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk, mens Netto holder 25-års fødselsdag den 1. april. I dagens anledning inviterer man i annoncer sølvbrudepar gift på datoen til at holde deres fest i en af Nettos butikker.

Akkari boykotter

Og i et såkaldt pressetelegram opfordrer imamen Ahmed Akkari til boykot af de danske bistandskontorer, da pengene til bistandshjælpen i betydelig udstrækning kommer fra indtægterne af Danmarks store eksport af svinekød.

ExternalContent