Scandinavian Star: Parat til at fortælle om brand allerede i 2014

Danske myndigheder fik allerede i 2014 besked om, at skibsinspektør havde vigtig viden om Scandinavian Star.

Flemming Thue Jensen kalder det en skandale, at danske myndigheder bremsede hans informationer tilbage i 2014. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © Scanpix)

Allerede for halvandet år siden skrev den nu pensionerede danske skibsinspektør Flemming Thue Jensen til Søfartsstyrelsen, at han var parat til at tale med norsk politi om brandene på færgen Scandinavian Star i 1990.

Ifølge Politiken fik både Justitsministeriet og Rigsadvokaten meddelelsen om, at den nu pensionerede danske skibsinspektør, som dengang stadig var ansat i Søfartsstyrelsen, ønskede at bistå de norske myndigheder i sagen.

Men de danske myndigheder gik ikke videre til norsk politi med oplysningen, skriver Politiken.

Norsk politi genoptog i 2014 efterforskningen af mordbrandene, der kostede 159 mennesker livet.

Flemming Thue Jensen fortæller, at han og en kollega i den forbindelse skrev til Søfartsstyrelsen, at hans konklusion var, at brandene var en bevidst, ond handling, der kun kunne være udført af dele af skibets besætning eller af en person med indgående kendskab til skibet.

- Var det en spontan handling? Nej, det var en planlagt handling. Der er flere indikationer herfor, lød det fra Flemming Thue Jensen i brevet til Søfartsstyrelsen, skriver Ritzau.

Til sidst i mailen skrev han og kollegaen:

- Vi hilser genåbningen af brandsagen velkommen. For nu endelig at få sat tingene på plads vil vi nu som privatpersoner tilskrive politimesterembedet i Oslo og stille os til rådighed for efterforskningen.

/ritzau/

Facebook
Twitter