Scandinavian Star-skibsreder skal afhøres

Skibsreder Niels-Erik Lund er nu parat til at fortælle politiet på Frederiks- berg, hvilke økonomiske overvejelser der lå bag, da Scandinavian Star blev sat i drift under nyt rederi. Skibet forliste kun syv dage efter et omstridt ejerskifte, skriver Ekstra Bladet.

Skibsreder Niels-Erik Lund er nu parat til at fortælle politietpå Frederiksberg, hvilke økonomiske overvejelser der lå bag, daScandinavian Star blev sat i drift under nyt rederi. Det skriverEkstra Bladet.

Skibet forliste kun syv dage efter et omstridt ejerskifte. Enbrand om bord dræbte 159 mennesker.

Niels-Erik Lund stod for handelen mellem SeaEscape og de nyeejere og han var bestyrelsesmedlem i SeaEscape, der fikforsikringssummen udbetalt.

Han er aldrig blevet afhørt af politiet, men er nu vendt hjemfra USA for at forklare sig.

Vil have sagen genoptaget

Niels-Erik Lunds hjemvenden sker samtidig med, at en

Brand om bordpå Scandinavian Star. 159 menneskeromkom.

støttegruppe af pårørende og overlevende fra katastrofen søgerat få sagen genoptaget.

Gruppen hævder, at forsikringssvindel lå bag de mange menneskersdød. Og at nogle fra besætningen på Scandinavian Star satte ild påskibet og undervejs saboterede redningsarbejdet.

- Jeg ved fra aviserne, at politiet på Frederiksberg overvejer,om sagen skal genoptages efter de mange år, og jeg er klar til atgive min forklaring, siger skibsrederen til Ekstra Bladet.

Lund havde mange roller

Henrik Johansen, Ole B. Hansen og skibets kaptajn Hugo Larsen er deeneste, der hidtil er blevet dømt. De fik hver seks måneders hæftefor brud på loven om sikkerhed på skibe.

Det, der gør Lund interessant, er hans mange roller omkringScandinavian Star. Han var direktør for DFDS-selskabet SeaEscape,der i 80'erne havde chartret færgen af Stenaline til krydstogter iCaribien.

Han var lønnet konsulent og bestyrelsesmedlem i SeaEscape, daselskabet købte skibet hos Stenaline for 10,3 millioner dollars ogsamme dag solgte det videre til vognmandsrutens Henrik Johansen fordet dobbelte.

Scandinavian Stars forlis udløste en kombineret købs- ogforsikringssum på i alt 21,7 millioner dollars til SeaEscape.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter