Scandinavien Star: Politiet vil afhøre tidligere chef i Søfartsstyrelsen

Tidligere chef for Søfartstyrelsens opklaringsenhed hilser politiets invitation til en vidneafhøring velkommen.

Det har været hårdt at sidde inde med vigtig information om brandsagen i så mange år, siger Knud Skaareberg Eriksen. (Foto: JACKIE LEISSNER © Scanpix)

Norsk politi kommenterer nu på de to tidligere Scandinavien Star-kollegers, Flemming Thue Jensen og Knud Skaareberg Eriksen, vidneudsagn.

Jensen og Eriksen, der tidligere var henholdsvis inspektør for Søfartstyrelsen i Danmark og tidligere chef for Søfartstyrelsens opklaringsenhed, kritiserer efter 26 års tavshed norsk politis håndtering af den uopklarede brandsag, der kostede 159 mennesker livet.

Begge har de en formodning om, at besætningsmedlemmer stod bag branden på færgen Scandinavian Star, men de mener ikke deres udsagn dengang blev taget alvorligt.

Knud Skaareberg Eriksen fortæller blandt andet, at han gav fire navne til en norsk politimand, men at de ham bekendt ikke gik videre med hans oplysninger.

I en pressemeddelelse skriver norsk politi, at de gerne vil tale med med Flemming Thue Jensen og Knud Skaareberg Eriksen med henblik på at komme nærmere en opklaring af sagen.

- Hvis Eriksen mener at kunne navngive, hvem der ifølge ham kan være en mulig gerningsmand, ser vi naturligvis, at han går til politiet med det, lyder det i pressemeddelelsen.

Den invitation er Eriksen åben overfor, selv om det har været tungt at sidde med vigtig information om sagen:

- Det har ikke været sjovt. Det har redet mig som en mare ind i mellem. Det samme gælder for min kollega Thue. Og derfor er det godt, at man (politiet, red.) viser lidt imødekommenhed, siger han til DR Nyheder.

Politiet har ligeledes opfordret Thue Jensen til vidneafhøring, men det er ikke lykkes dem at komme i kontakt med ham.

Facebook
Twitter