Scandlines indsætter afløser for ulykkesramt færge

'Kronprins Frederik' sættes ind på ruten Gedser-Rostock i stedet for 'Berlin'.

En passagerfærge fra rederiet Scandlines og et mindre skib sejlede fredag eftermiddag ind i hinanden i Østersøen. (Foto: AFP PHOTO/FILES/ODD ANDERSEN © Ritzau Scanpix)

Et mindre skib og en færge, der var på vej til Danmark, er fredag eftermiddag kollideret. Som følge af sammenstødet er alle afgange mellem Rostock og Gedser indtil lørdag klokken 13 aflyst.

Det oplyser Anette Ustrup Svendsen, der er kommunikationschef ved rederiet Scandlines.

Scandlines' passagerfærge "Berlin" var på vej fra Rostock til Gedser, da sammenstødet med det mindre skib skete.

Færgen måtte som konsekvens vende om.

Ingen af de 321 passagerer om bord kom til skade i forbindelse med kollisionen. Dog er der kommet skader på selve færgen, og de skal udbedres, før sejladsen genoptages.

Det oplyser Anette Ustrup Svendsen.

- I forbindelse med kollisionen er der opstået nogle revner, som skal udbedres, før den må sejle videre. De skader, der er opstået, skal udbedres, og myndighederne skal derefter godkende og frigive skibet.

- Myndighederne tjekker, at færgen opfylder alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger. Det er det allervigtigste, at der ikke er nogen risiko, siger hun.

Rederiet indsætter i stedet for 'Berlin' færgen Kronprins Frederik.

Scandlines anbefaler alternativt passagerkunder at benytte overfarten fra Rødby til Puttgarden, hvor færgerne sejler efter planen.

Færgen, der var involveret i uheldet, sejler mellem Rostock i det nordøstlige Tyskland og Gedser, der ligger på Falsters sydspids.