Scharla-sag stadfæstet i Højesteret

Højesteret har stadfæstet Østre Landsrets dom i den såkaldte Scharla-sag. Dermed får den nu afdøde pensionist ikke medhold i sit mangeårige slagsmål mod staten.

Den såkaldte Scharla-sag er slut. Manden der har lagt navn til sagen, pensionisten Hans Peter Scharla Nielsen var dog ikke selv tilstede. Han døde i august 80 år gammel. (© DR)

Det har været en lang kamp for den nu afdøde pensionist Hans Peter Scharla Nielsen fra Bjæverskov. Så lang, at kampen varede til efter hans død.

Men i dag stadfæstede Højesteret den oprindelige dom fra Østre Landsret, og dermed får den nu afdøde pensionist ikke medhold i sit mangeårige slagsmål mod staten.

Hans Peter Scharla Nielsen lagde sag an mod Socialministeriet og Skatteministeriet, fordi han mente, at ministerierne konsekvent siden 1994 snød landets pensionister, dagpengemodtagere og borgere på overførsels-indkomster.

Ministerierne snød ifølge Hans Peter Scharla Nielsen disse borgere for penge, ved at lade dem betale for meget i skat.

Kamp om skatten

Derfor stævnede han Socialministeriet og Skatteministeriet for 8 år siden for at snyde de borgere, der er har været berørt af den såkaldte sats-reguleringslov. Men nu er sagen altså slut med dagens stadfæstelse fra Højesteret.

Sagens kerne var den årlige sats-reguleringsprocent. Den bestemmer nemlig ikke bare, hvor meget offentlige ydelser som folkepension og dagpenge skal stige. Den bestemmer også alle de beløbsgrænser i skattelovgivningen, som styrer, hvornår man betaler mellemskat og topskat.

Det var denne ordning, som Scharla mente, at Finansministeriet havde administreret i strid med loven.

Facebook
Twitter