Scientology lover at helbrede fysiske skader

21søndag har besøgt Scientology med skjult kamera og kan vise hvordan deres medlemmer lover mirakler.

21Søndag har med skjult kamera været på besøg hos Scientology i København. Her blev journalisten blandt andet tilbudt samtaleterapi til 3750 kroner - for at behandle en knæskade. (Foto: DR © (c) DR)

- Det er at betragte som rimelig mirakuløse helbredelser.

Så kontant er udmeldingen fra en scientolog, da han på et møde ville overbevise 21Søndags rapporter om at Scientology kan hjælpe med fysiske skader.

Test gør folk sårbare

Inden mødet har 21Søndag udfyldt en stress-test på Scientologys hjemmeside. Testen er en række personlig spørgsmål, og med test-resultatet kan en scientolog angiveligt finde ud af, hvordan man har det i livet.

Men ifølge tidligere Scientology-medlem Robert Dam er testen designet til at gøre folk sårbare, så man kan sælge dem kurser og andet fra Scientology.

- I sidste ende er formålet med testen at få dig med i Scientology, fortæller Robert Dam, der selv har stået for de møder, som 21søndag er til.

Siger de kan kurere uhelbredeligt syge

På mødet kommer scientologen frem til at vores udsendte har "tungsind", og det skyldes en gammel knæskade.

21søndags reporter understreger to gange, at knæskaden er rent fysisk. Derefter fastslår scientologen, at sindet har magt over kroppen, og at Scientology kan kurere uhelbredelige sygdomme ved hjælp af samtale-terapi.

Eksempelvis kan man få svagt seende til at smide brillerne, fortæller scientologen på mødet.

Scientology: Kan ikke kurere lidelser21søndag har efter optagelserne forelagt mødeforløbet for Scientology. De har som svar sendt en mail til DR hvor de skriver følgende:

”Til svar på, om vi lover fysisk helbredelse gennem anvendelse af Dianetik metoden:(...)Er man kommet til skade, kan der være mentale blokeringer forbundet med skaden. Disse blokeringer kan nogle gange forsinke den fysiske helbredelsesproces. Gennem Dianetik metoden kan disse blokeringer reduceres eller ophæves og det kan betyde, at den fysiske helbredelse vil gå hurtigere. Det er dog ikke hovedformålet, men snarere en sidegevinst ved Dianetik terapien, som stiler mod at forbedre den enkeltes mentale og spirituelle velbefindende.(...)"Scientologys officielle holdning er altså at deres terapi, dianetik, ikke alene kan hjælpe med at kurere uhelbredelige lidelser, som det ellers fremgår af mødet. Scientologys officielle holdning er, at Dianetik kun kan fremme en helbredelses proces.

'Det er noget sludder'

Tidligere scientolog Robert Dam er vred over, at Scientology sandsynliggør at kunne hjælpe, når man sidder til inde til mødet.

-Han (scientologen) sidder jo og siger, at han kan hjælpe med noget fysisk. Og det er jo noget sludder. Hvordan skulle samtale-terapi reparere et ødelagt knæ, siger Robert Dam, og tilføjer, at derfor er mødet faktisk også kun madding.

Hvis vores udsendte indvilliger i at lade sig behandle af Scientology ville der starte et længe forløb, som vil kunne koste flere tusinde kroner, mener Robert Dam.

Facebook
Twitter