Scor fra bussens kærlighedssæder

Fra i dag kan buspassagerer i København sætte sig på et sæde for singler. Her opfordres de til at flirte, score - og skabe bedre stemning i bussen.

Så er det slut med kedelige busture. Sæt dig på det rigtige sæde, og du kan stige af med en kæreste i hånden eller bare en flirt og scoreerfaring rigere. Det skriver metroXpress.

Fra i dag har transportselskabet Arriva indrettet såkaldte kærlighedssæder i flere end 100 busser i København, og hvis passagererne sætter sig på et af dem, er kvikke bemærkninger og frække blikke lovlige.

Her signalerer man at være single - men måske villig til at lave om på det.

Håber der bliver rift om sæderne

Forretningsudvikler Marianne Færch i Arriva håber, at der bliver rift om de rødklædte pladser.

- Vi vil gerne ruske lidt op i folks vaner og have mere flirt og flere smil i bussen. Måske finder nogen kærligheden. Andre får måske bare lyst til at prøve at køre i bus, fordi der er mulighed for at flirte med en lækker fyr, siger hun til metroXpress.

Og kærlighedssæderne kan meget vel blive de mest eftertragtede pladser i bussen. Det vurderer flere eksperter.

Er ikke stakler mere

Singler er nemlig ikke længere stakler, som behøver at skjule deres civilstatus.

- Der er sket et skred fra, at kærlighed var et privatanliggende, og man omtalte singler som enlige. Nu er de ikke længere stigmatiserede, for mange oplever at blive single i en periode af livet, og vi udstiller det gerne i det offentlige rum. Der er langt større synlighed omkring det, siger ph.d. og lektor Charlotte Kroløkke fra Syddansk Universitet, som beskæftiger sig med køn og kultur.

Efterhånden findes der alt fra rejser til indkøbskurve og frugtkasser kun for singler. Markedet er nemlig blevet opdaget.

- Kærlighedssæderne er endnu et eksempel på, at virksomhederne brander sig i forhold til singler. Nu kan selv en bustur være andet end at komme fra A til B, og det passer lige ind i tidens trend,« siger lektoren til metropress.