Se billederne: 51 billeder fra 50 år med kronprins Frederik

Som baby, frømand, brudgom og far. Vi har udvalgt et billede fra hvert år i kronprinsens liv. Se dem her.

På lørdag træder kronprins Frederik ud på balkonen på Amalienborg for at vinke på sin 50-års fødselsdag.

Som Danmarks kommende konge er hans liv blevet fulgt tæt - og ikke mindst foreviget på tusindvis af billeder.

Vi har valgt et billede fra hvert år i kronprinsens liv.

Kronprins Frederik 50 år

Kronprins Frederik fylder 50 år, lørdag den 26. maj. Her kan du blive klogere på kronprinsen og følge begivenhederne i anledningen af fødselsdagen.

Se Tema

Vi starter i 1968, hvor kronprinsen blev født en sen majaften på Rigshospitalet. Planen var, at han skulle fødes på Amalienborg, men prinsesse Margrethe måtte overføres til Rigshospitalet, hvor den lille nye prins blev født ved kejsersnit.

I 1970'ernes barndom er der billeder fra sommerferierne hos mormor, dronning Ingrid, på Gråsten Slot og fra skolestarten på Krebs Skole, hvor kronprinsen startede sammen med sin et år yngre lillebror, prins Joachim.

1980'erne var for kronprins Frederik den spæde ungdom med fokus på studentereksamen, start på karrieren i Forsvaret, men også en bilulykke i Frankrig og et efterfølgende pressemøde på Chateaux Caix.

1990'erne var der kronprinsen for alvor blev voksen, tog sin frømandsuddannelse og universitetsuddannelse og gennemførte sit første maraton.

Og i 2000'erne var kærligheden i centrum med mødet med Mary og rollen som far, mens 2010'erne har den voksne kronprins og familielivet i centrum.

Se alle årene i billeder her.