(Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)

SE BILLEDERNE Distortion er tilbage for første gang i tre år

Distortion varer til og med søndag.

Det var ikke kun valget om forsvarsforbeholdet, som løb af stablen i går.

Gadefestivalen Distortion i København blev også skudt i gang i går på Rådhuspladsen i København og under broen Langebro.

Efter tre års pause på grund af corona har festivalen åbnet op igen og foregår i år 1.-5. juni i flere bydele i København.

Men ikke alt er, som det plejer. Gadefesterne har tidligere fået et dårligt ry af mange borgere og politikere i København for at være en ungdomsfest præget af store mængder alkohol og vilde fester.

I år er der så større fokus på hele befolkningen, også den del, som har fire poter.

- Vi ønsker at sætte en dæmper på gadefesternes vokseværk, for folk skal ikke bruge brokvarterne som festivalpladser. Distortion skal være en byfest, ikke en ungdomsfest.

- Så vi håber, at vores nye Distortion X-områder vil aflaste de gratis gadefester, så der bliver bedre plads og luft til den store variation af fester, som finder sted – og så de største scener ikke tager al fokus, fortæller festivalens direktør Thomas Fleurquin.

Der er i år kun én gratis gadefest, som afholdes i dag på Vesterbro, og de øvrige gratis arrangementer går under navnene Actionhygge, Havnehygge og Chill.

Her kan man i år både deltage i en skate-konkurrence, være med til en 600 meter lang fællesspisning, høre diverse upcoming DJ’s eller deltage i Distortion for hunde.

 • Ifølge ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Dahl, er den første dag ved Distortion 2022 forløbet godt. - Set fra vores stol er onsdagen overordnet set forløbet uden de store udfordringer og med god stemning i gaderne. Vi forventer egentlig det samme de kommende dage, selv om der nok vil komme flere folk i gaderne. Vi foretog kun enkelte anholdelser - blandt andet af to såkaldte hvide bude, som er sigtet for at sælge stoffer, siger Peter Dahl. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
  1 / 8
 • Til gadefesten i går på Langebro kunne man blandt andet opleve amerikanske Acraze og KATO. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
  2 / 8
 • Til gadefesten på Rådhuspladsen kunne man opleve britiske Pa Salieu og ICEKIID. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
  3 / 8
 • I weekenden afsluttes festivalen på Distortion Ø, som traditionen tro foregår på Refshaleøen. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
  4 / 8
 • Hvis man vil fyre den af til både danske og internationale DJ’s, så kan man deltage i Distortion Club, som foregår på forskellige klubber og spillesteder. Arrangementerne kan tilgås med et Festival Pass. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
  5 / 8
 • De nye tiltag for at gøre Distortion til en byfest frem for en ungdomsfest påvirker ikke politiets tilstedeværelse i bybilledet, fortæller ledende politiinspektør ved Københavns Poiliti, Peter Dahl. - Vi er synligt til stede i gaderne, så vi kan vejlede borgerne, og de kan komme til os, hvis de har brug for det. Derudover arbejder vi godt sammen med både arrangørerne og selvfølgelig også med Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Hovedstadens Beredskab, så vi kan sikre en tryg afvikling af Distortion, siger han. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
  6 / 8
 • Københavns Politi har "helt klare aftaler" med Distortion blandt andet om de såkaldte "redningsveje", hvor der kan komme ambulancer ind, hvis det skulle blive aktuelt. (Foto: © Emil Helms, Ritzau Scanpix)
  7 / 8
 • Tidligere år har festivalen været mere baseret omkring gadefester på blandt andet Nørrebro. Her ses fyldte gader omkring søerne i København i 2017. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix Denmark)
  8 / 8