Se billederne: Politiet beslaglægger over 100 kilo hård narko

I en aktion på hele Sjælland har politiet beslaglagt en usædvanligt stor mængde narkotika. Fire personer er varetægtsfængslet.

Nordsjællands Politi har i samarbejde med flere andre politikredse natten til fredag og i løbet af fredagen beslaglagt 102,4 kilo hård narkotika rundt omkring på Sjælland.

Det hovedsageligt amfetamin, der er blevet beslaglagt, men politiet har også fundet kokain, heroin og en skarpladt pistol, oplyser politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi.

- Vi har gennem en kort periode kørt en intens efterforskning, hvor mine efterforskere er gået efter en gruppe, vi har haft mistænkt for at sælge og opbevare større mængder narkotika. I går aftes slog vi til, siger han.

Konkret gennemførte politiet ransagninger fem til seks steder på Sjælland og anholdt i den forbindelse fire personer. Efterforskningen pågår fortsat, og politiet forventer, at flere personer vil blive anholdt i sagen.

Vi ser det engang imellem i forbindelse med indsmugling, men det er sjældent, at der bliver fundet så store mængder i efterforskninger.

Lau Thygesen, politiinspektør

Sag bag lukkede døre

Det er tre mænd og en kvinde, der er blevet anholdt, og de blev fredag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger.

Senioranklager Kenn Jørgensen fra Nordsjællands Politi oplyser til Ritzau, at de fire anholdte alle er sigtet for at have besiddet mere end 50 kilo amfetamin, som blev fundet på en ejendom ved Eskebjerg i nærheden af Kalundborg.

Derudover er de sigtet for at have besiddet fire kilo amfetamin, 60 gram kokain og 50 gram heroin, der blev fundet i et skur på en byggeplads i Vallensbæk.

Når mængden er noget mindre end de 102,4 kilo, så skyldes det ifølge Kenn Jørgensen, at den præcise mængde ikke var målt op inden grundlovsforhøret. Derfor går sigtelsen på besiddelse af "ikke under 50 kilo".

- Der var tale om meget mere, men det betyder jo ikke det store i forbindelse med et grundlovsforhør, siger senioranklageren.

Alle fire nægter sig skyldige. En af de anholdte mænd har dog erkendt, at han var i besiddelse af pistolen.

Et sjældent stort fund

Sagen kører for lukkede døre, og derfor kan politiinspektør Lau Thygesen ikke gå i detaljer om efterforskningen. Han kan dog oplyse, at nogle af de anholdte er kendt af politiet på forhånd.

Han vil ikke komme ind på, om de er kendt fra bande- eller rockermiljøet.

Ifølge Lau Thygesen er mængden af beslaglagt narkotika usædvanlig.

- Vi ser det engang imellem i forbindelse med indsmugling, men det er sjældent, at der bliver fundet så store mængder i efterforskninger. Det mindes jeg ikke, at vi har set i mange år, siger han.

Politiinspektøren finder det "betænkeligt", at der findes så store mængder narkotika i Danmark.

- Men til gengæld håber jeg, at vi nu har fjernet en del af markedet, siger Lau Thygesen.