Se billederne: Verdens største havnebad åbner i Aarhus

Et 50 meter langt bassin, et børnebassin samt to saunaer er blandt badets faciliteter.

  • Havnebadet er designet af Bjarke Ingels Group (BIG). Havnebadet har forskellige faciliteter såsom springbassin, to saunaer og børnebassin. (Foto: Bo amstrup)
  • Havnebadets bassiner er åbne alle dage fra kl. 10:00 til 19:00 i sommerperioden. Promenadedækket er åbent døgnet rundt. Saunaerne er ikke åbne i juli og august. (Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)
  • Næstformand fra Salling-fondenem, Karin Salling, og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) var til stede under åbningen af havnebadet. (Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)
  • Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S) og Karin Salling og rådmand Rabih Azad-Ahmad klippede snoren over til det nye havnebad. (Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)
  • Efter snoren blev klippet over startede springere fra AGF med at hoppe i vandet. (Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)
  • Her efter var der mulighed for, at alle kunne hoppe i vandet. (Foto: Bo amstrup © Bo Amstrup)
1 / 6

Aarhus har fået verdens største havnebad.

Det er tegnet af den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels' tegnestue BIG og har blandt andet et 50 meter langt bassin, et børnebassin, et springbassin og to saunaer blandt sine faciliteter.

Åbningen af badet blev udskudt sidste år, fordi badevandet ikke var rent nok, og fordi badets konstruktion ikke var tilstrækkelig solid.

Nu kan aarhusianerne til gengæld se frem til en forfriskende tur i havnen, efter badet officielt åbnede i dag klokken 13.

I forbindelse med åbningen er der både blevet serveret kage og klippet snor, ligesom blandt andet AGF Udspring har lavet opvisning.

- Vi vil gerne skabe noget mere liv og sjæl i den ny bydel, vi har bygget i det nye havneområde, fortæller Rabih Azad-Ahmad, rådmand for kultur og borgerservice (R).

- Aarhus skal være en god by for alle. Vi har en masse strande, men vi vil også gerne have en, der ligger så tæt på byens borgere og er med til at binde det blå og grønne sammen i byen.

Badet kan rumme 650 badegæster, er beliggende i Aarhus Øst og vil være åbent for offentligheden i hele juli og august fra klokken 10 til 19 alle dage.

Facebook
Twitter