Se billedet: Nyt portræt af kronprins Frederik afsløret

Kronprinsen havde både sin mor, dronning Margrethe, sin kone og fire børn med til afsløringen af nyt officielt protræt.

Se kronprins Frederiks reaktion og hør dronning Margrethes tale, da portrættet blev afsløret.

Sammen med sine fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine, kunne kronprins Frederik i dag afsløre et helt nyt portræt af sig selv på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Kunstneren er australske Ralph Heimans, der også stod bag portrættet af kronprinsesse Mary i 2005, da hun havde været kronprinsesse i kun ét år.

- Hvis I tager fat, så tæller vi ned. 3-2-1-NU, sagde kronprinsen til sine børn, og så trak de det blå klæde væk.

Afsløringen af portrættet blev en lille familiebegivenhed, da netop også kronprinsesse Mary og dronning Margrethe var med.

Dronningen: Har fanget det helt særlige

Der var store smil over hele linjen, da det blå klæde blev trukket af det store maleri, som blev nøje studeret - ikke mindst af kronprinsesse Mary og dronning Margrethe, der gik helt tæt på billedet for at studere detaljerne.

- Det er en stor glæde at se det nye portræt. De har fanget det helt særlige ved kronprins Frederik. Vi ser manden, som ved, hvordan man repræsenterer, men vi ser også, at han er en handlingens mand, som jeg mener er helt typisk for ham, sagde dronningen i en tale.

Og det var en beæret kunstner, der takkede kronprinsen og familien for endnu engang at få lov at male et medlem af den danske kongefamilie.

- Nu fylder De 50 år, og jeg føler mig meget priviligeret over at være en del af dette øjeblik med dette billede, som viser en del af Deres liv med Deres fortid og Deres smukke familie, som også er her i dag, lød det fra kunstneren, Ralph Heimans, efterfølgende.

Her kan du se portrættet:

Margrethe: Du har fundet dig selv

Billedet indgår som en del af en større udstilling om kronprinsens liv, og det var dronningen, der stod for den officielle åbning.

- Det er virkelig en meget særlig oplevelse at skulle åbne en udstilling om sin ældste søn. Det er efterhånden gået op for mange, at han bliver 50 i overmorgen. Men denne udstilling vil give et godt billede af hans liv, som det begyndte, som det har formet sig, og som det former sig i dag. Vi har alle kunnet følge med i, hvor aktiv du er, og hvordan du har fundet dig selv. Og vi glæder os over dig, sagde en tydelig stolt mor.

Udstillingen og billedet kan ses på Frederiksborg Slot fra 25. maj til 2. september i år.

Facebook
Twitter