Se de fantastiske billeder: Hval giver lystfisker hans livs chok

Pukkelhval legede i vandet ud for Californien i USA.

En fotograf var klar på det rigtige sted og i det rette øjeblik i bugten ud for Monterey i Californien på den amerikanske vestkyst.

Her fangede han en pukkelhval, der med sin gigantiske krop bryder vandoverfladen og atter plasker tilbage i havet få meter fra en lystfiskerbåd.

 • Fotografen fortæller, at pukkelhvalerne kommer til Monterey-bugten for at finde føde i sommerhalvåret. Den pågældende pukkelhval havde sprunget flere gange, og Douglas Croft prøvede at forudse, hvor den ville springe næste gang. (Foto: Douglas Croft/Caters News © Douglas Croft/Caters News)
  1 / 6
 • Da pukkelhvalen sprang, stod fotografen klar ved et koøje tæt på vandlinjen, hvilket giver den optiske fornemmelse af at kigge op på hvalen. (Foto: Douglas Croft/Caters News © Douglas Croft/Caters News)
  2 / 6
 • Pukkelhvalen bliver omkring 15 meter lang og vejer 30-35 ton. Hvalen kan findes over det meste af verden og er også set i Danmark. (Foto: Douglas Croft/Caters News © Douglas Croft/Caters News)
  3 / 6
 • Her er det en pukkelhval, der springer ud fra Sydafrikas kyst i 2004. Netop det farvand er et stort spisekammer for hvalerne, hvor kolde arktiske strømme møder mere lune farvande. (Foto: MIKE HUTCHINGS © Scanpix)
  4 / 6
 • Her er det ud for Australien i 2006, hvor en pukkelhval tager sig en flyvetur. (Foto: Russell Boyce © Scanpix)
  5 / 6
 • En pukkelhval viser halen ud for Ecuador i 2003. Netop pukkelhvalens hale er så unik, så forskerne kan bruge mønstrene til at identificere hvert enkelt individ - som et menneskes fingeraftryk. (Foto: Guillermo Granja © Scanpix)
  6 / 6
Facebook
Twitter