Se Helges historie: Lavede drengestreger i 50’erne og stod vagt ved dronningens bryllup

13 kommuner har i år fået en ekstra pose penge til at nedfælde plejehjemsbeboere livhistorier, så plejepersonalet lærer dem bedre at kende

(Foto: Michael Drost-Hansen © (c) DR)

Fortalt af Helge Rasmussen og hans hustru Dorrit Rasmussen. Historien er nedfældet, inden Helge fik problemer med at tale, og er en af de livshistorier, som plejehjemmene bruger i deres arbejde.

Dorrit: Helge har altid været så sjov. Han har været et rigtigt livsstykke. Der kan også komme nogle lune øjeblikke endnu, men han har både Parkinson og begyndende demens.

Helge Rasmussen bor på Fænøsund plejehjem i Middelfart. Hans hustru Dorrit Rasmussen har han kendt siden 1984. (Foto: Michael Drost-Hansen © (c) DR)

1940’erne

Helge: Jeg er født d. 20. marts 1946 i et arbejderkvarter syd for Aarhus. Der var fyldt op med hestevogne og næsten ingen biler. Vi var bydrenge for de små virksomheder og pengene, vi tjente, skulle afleveres til mor, der beholdt 75 procent, og de 25 procent måtte vi beholde.

(Foto: (privatfoto))

1950’erne

Helge: Da jeg var i 10-12 års alderen lavede jeg mange drengestreger sammen med Harry, Busser og Bjarne. Vi stjal søm fra en byggeplads, lavede rov på budcyklerne. Vi trak bukserne ned på pigerne under vandet i svømmehallen. Vi købte ”skrubtusser”, som var en slags nytårskrudt, satte ild til dem og smed dem ind i sporvognen.

Jeg blev indstillet til skolens flidspræmie. Det var en stor ære. Jeg sang i skolens drengekor. Det var smukt. Jeg var meget stolt over at gå i første geled, og den faste uniform var terylyn bukser, hvid skjorte og butterfly.

(Foto: (privatfoto))

1960’erne

Helge: TV fik vi først derhjemme i 1963, så når Harry, min halvbror, og jeg ville se TV, gjorde vi det på cafeteriet i Banegårdsgade eller gennem ruden fra gaden.

Jeg stod vagt ved Dronning Margrethes bryllup i 1967.

2010’erne

Helge: Efter 30 år hos DSB blev jeg pensionist d. 1. april 2010.

Jeg har altid elsket Norge og har besøgt landet med min hustru i cirka 20 år. Der blev fisket, lavet bål, roet ture.

Dorrit: Førhen når Helge gjorde rent derhjemme, så hørte han opera. Det har han altid godt kunne lide. Han har også været meget vidende. Han vandt altid, når vi spillede Trivial Pursuit.

Facebook
Twitter