Se kortet: Her blitzer fotovognene flest bilister

Klik på kortet og se, hvor fælden klappede oftest sidste år.

Der blev blitzet løs på gader og stræder landet over sidste år, hvor politiets fotovogne var sendt afsted 9.216 gange.

Data fra Rigspolitiet, som sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har fået aktindsigt i, viser, at der sidste år blev udskrevet over en halv million fartbøder - hele 545.000 styks - i forbindelse med Automatisk Trafik Kontrol, ATK.

Tallene indeholder både bøder fra politiets fotovogne og fra de faste stærekasser, som Vejdirektoratet stillede op sidste år.

Vejdirektoratet satte sidste år stærekasser som den på billedet op flere steder i landet som del af en forsøgsordning. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Bøderegn i Slagelse - øboere slap for fotovogne

Det højeste antal fartbøder blev ikke overraskende uddelt i landets største kommune, København. Her røg bilister i fælden 53.494 gange.

Men på andenpladsen følger ikke en af de andre kommuner med højt indbyggertal. Der blev nemlig registreret næstflest fartoverskridelser indenfor Slagelses kommunegrænse, hvor kameraerne blitzede knap 51.000 gange.

Ifølge Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har fotovognene været hyppige gæster på Vestmotorvejen, hvor der er sket mange ulykker på grund af høj fart.

- Vi har fået nedbragt antallet af uheld ganske betragteligt i forhold til for år tilbage, hvor vi ikke holdt der (med fotovogne, red.) i samme omfang som i dag, siger han.

Slagelse og København er markeret med sort på kortet. I den anden ende af farvespekret findes øerne Samsø, Læsø og Fanø.

Her var der ingen fotovogne eller stærekasser i 2018.

Borgere, der oplever høje hastigheder på strækninger i deres lokalområde, kan henvende sig til det lokale politi eller anmode en færdselskontrol direkte på Rigspolitiets hjemmeside.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter