Se kortet: Så hårdt er din kommune ramt af indbrud

Ny kampagne skal hindre to ud af tre indbrud inden for fem år.

Der er langt større risiko for indbrud i villaer sammenlignet med lejligheder. Omkring 80 procent af indbruddene er rettet mod villaer.

Når indbrudstyvene pusler rundt, så er det især de nordsjællandske kommuner, som får besøg.

De nyeste tal fra de tre første måneder af 2018 viser nemlig, at Rudersdal Kommune, Furesø Kommune og Gentofte Kommune udgør en top-3, når det kommer til kommuner med flest indbrud per hustand.

Artiklen fortsætter under kortet.

I Rudersdal Kommune skaber førstepladsen ikke meget glæde, men viceborgmester Erik Mollerup (V) understreger, at de løbende har et stort fokus på området.

- Vi er ofte i dialog med ejerforeninger, grundejerforeninger og selvfølgelig politiet. Og så kan vi kun opfordre folk til at tage deres forholdsregler, siger han.

I dialogen med ejer- og grundejerforeningerne i Rudersdal opfordrer politikerne til, at der gøres mere i forhold til nabohjælp og sikring. Og med politiet handler det meget om synlighed, forklarer Erik Mollerup.

- Men vi må også bare konstatere, at vi er et område, hvor der er noget at komme efter som tyv. Derfor skal vi også have endnu mere fokus på det.

Flere skal 'Bo trygt!'

I dag er der lanceret en kampagne, som skal reducere antallet af indbrud om året fra cirka 30.000 til 10.000.

Bag initiativet står TrygFonden, Realdania, Det Kriminalpræventive Råd og Bolius. Og de vil netop nå målsætningen ved at få mere fokus på nabohjælp og bedre sikring af døre og vinduer.

- Vores fokus skyldes, at vi i vores nationale tryghedsmåling kan se, at netop indbrud i eget hjem er noget af det, der påvirker danskernes tryghed allermest i negativ retning, siger direktør i TrygFonden, Gurli Martinussen.

Kilde: YouGov-undersøgelse fra 2012 baseret på 458 CAWI-interview med danskere i alderen 18-74 år, som har haft indbrud.
Kilde: YouGov-undersøgelse fra 2012 baseret på 458 CAWI-interview med danskere i alderen 18-74 år, som har haft indbrud.
Facebook
Twitter