Se listen: 10 smarte sommerferie-apps

Hvad skal du huske på ferien? Hvad skal I lave? Hvor skal I spise? Vi har samlet 10 apps, der gør ferien lidt nemmere (og måske sjovere).

Hvad skal du huske på feiren? Hvad skal I lave? Hvor skal I spise? Vi har samlet 10 apps, der gør ferien lidt nemmere (og måske sjovere). (© Scanpix)

Ud i naturenNaturguide er Danmarks Naturfredningsforenings app, som giver overblik over de mange danske naturområder. Læs om stederne, og få inspiration til oplevelser i de danske naturperler.

Husk det hele

Pakkeliste er smart, inden man skal på ferie. Her kan du selv oprette en huskeliste, eller du kan bruge de lister, der er i app'en. Listerne er reguleret, alt efter om det er sommer- eller vinterferie. OBS: Den koster 12 kroner.

Flugt fra dansk sommer

App Afbudsrejser (kun i App-store) kan sende dig af sted langt væk fra den danske sommer. Den samler afbudsrejserne fra de største danske rejsebureauer - og du kan overvåge bestemte rejser og få en push-besked, når der er nyt.

(© DR)

Gå væk myg!

Mosquitoes (App-store) eller Myggebalsam (Android) hedder app'en, der sikkert vil glæde mange danskere. Den kan - ifølge beskrivelsen - skræmme myggene væk ved at udsende ultralyd. Vi mennesker kan ikke opfange lydene. App'en bruger dog en del strøm, så sørg for at oplade din smartphone.

Zoo eller sommerland

Top Attraktioner giver et overblik over flere forskellige attraktioner som zoologiske haver og sommerlande i Danmark - hovedsageligt i Jylland og på Fyn.

(© Colourbox)

Pluk-selv-svampe

Svampeguiden (kun i App-store) er godt nok på svensk, men den indeholder billeder og informationer om 100 madsvampe i naturen. Vær dog opmærksom på, at app'en koster penge; 18 kroner

Hvor meget er 72 euro?

Currency Plus (App-store) eller Currency Converter Plus (Android) er på engelsk, men den er ikke svær at bruge. Her kan du hurtigt regne ud, hvor meget maden eller kjolen koster på ferien. Den indeholder alverdens valutaer og opdateres med den nyeste kurs dagligt. 72 euro er i øvrigt 537,15 kroner.

Tid til sol

Sun Timer (sun protect) regner ud, hvor længe du må være i solen med en bestemt hudtype og alt efter vejret. Fra DR Nyheder skal dog lyde et velment råd: Husk siesta, solhat og solcreme.

(© DR)

Find spisested

Spis ude! hedder app'en, der bruger telefonens indbyggede GPS til at finde restauranter og cafeer nær dig. Så hvis du står i en hvilken som helst dansk by, kan du få en guide til nærmeste spisested.

Brrrrr - undgå koldt vand

Badevand er en app, hvor du kan se temperaturen på det danske badevand og vejr- og vindforhold på de danske strande og havnebade. Nyttig inden en tur i bølgen blå.

(De ovenstående apps findes i både App-store og på Andriod-market, med mindre andet er angivet).

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk