Se og Hør beder læserne om forladelse

Se og Hørs chefredaktør garanterer i det nye nummer af ugebladet, at de ulovlige metoder er lagt på hylden.

Se og Hørs chefredaktør Niels Pinborg siger nu undskyld til ugebladets læsere. (Foto: PR-foto © Se og Hør)

I torsdagens udgave af ugebladet Se og Hør undskylder den nuværende chefredaktør Niels Pinborg over for bladets læsere, at ugebladet brugte ulovlige metoder mellem 2008 og 2012, da flere kilder angiveligt blev betalt for at lække fortrolige oplysninger om kendte.

Det drejer sig blandt andet om en ansat i Nets og en i Naviair, ligesom SAS og Rigshospitalet i øjeblikket er ved at undersøge, om ansatte har lækket informationer.

Se her, hvad chefredaktør Niels Pinborg blandt andet skriver om det, der er blevet kaldt den største danske medieskandale nogensinde.

Uetisk, amoralsk og uansvarligt

"Lad os slå fast: Det, der er sket, er efter alt at dømme knaldhamrende ulovligt. Det er uetisk, amoralsk, uansvarligt..."

"Det er ikke bare utilgiveligt, fordi noget tyder på, at ledere har svigtet deres medarbejdere og har ladet en kultur herske. Det er ikke bare utilgiveligt, fordi en række kendte med mere eller mindre rette føler sig stærkt krænkede.

Holdt læserne for nar

"Det er også utilgiveligt, fordi I, kære læsere, blev holdt for nar. Når man læser Se og Hør, må det være rimeligt at antage, at de historier, der bringes, er fremkommet ved hjælp af lovlige metoder, uden bestikkelse eller anden kriminalitet. Og sådan bliver Se og Hør til i dag. Det står jeg inde for."

"Vi vil bruge denne sag på at lave en positiv og nødvendig forandring af bladet."

Kilde: Se og Hør

/ritzau/

FacebookTwitter