Se og Hør-domsmand nægter tavshedsbrud: Jeg er professionel

Domsmand Sahar Aslani ville være ked af at se Se og Hør-sagen gå om, efter at hun har deltaget i radioprogram.

Sagen blev afgjort torsdag med domme til blandt andre de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Sahar Aslani, der har været domsmand i Se og Hør-sagen og siden deltog i et radioprogram, afviser at have brudt sin tavshedspligt ved at tale om sin holdning til sladderblade og strafudmålingen i sagen.

- Jeg er professionel som domsmand. Jeg har ikke nævnt noget om ting, vi har diskuteret bag lukkede døre, siger hun til Ritzau.

Den stærkt omtalte sag blev afgjort torsdag med domme til blandt andre de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen.

Sahar Aslanis åbenmundede optræden i Radio24syv har siden fået flere af sagens forsvarere til at overveje, hvordan de skal reagere.

De peger på, at domsmanden har udtalt sig om sit syn på "sladderpressen" og sagens straffe.

Selv ville Sahar Aslani være ærgerlig over at se sagen gå om.

- Det ville jeg være ked af. Staten og mange andre har lagt tid og penge i sagen, og jeg synes faktisk, at de har fået meget rimelige og lette straffe. Men sådan er strafferammen i Danmark, siger hun.

- Det er min personlige mening. Generelt er strafferammen i Danmark for nogle ting uretfærdig. Det gælder også vold og voldtægt, siger Aslani, der sidste år stillede op til Folketinget for Liberal Alliance.

Hun slår samtidig fast, at hun som gæst i radioprogrammet forinden havde sikret sig, at hun ikke gjorde noget forkert ved at få programmets vært til at undersøge, om der kunne være problemer.

Det fik hun at vide, at der ikke var.

/ritzau/