Se og Hør-sagen: Morten Helveg kræver kvart million i erstatning

EU-politikeren stævner de to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, Aller og den såkaldte tys-tys-kilde.

Morten Helveg Petersen ved Retten i Glostrup, hvor sagen kørte i november sidste år (arkivfoto). (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

"Statsbetalt elskovsferie: Morten Helveg og Line Baun i Berlin på skatteydernes regning".

Sådan lød overskriften på en artikel, som Se og Hør i 2008 udgav, og i 2014 kom det frem, at artiklen delvist er blevet til på baggrund af overvågning af kreditkortoplysninger.

Og det får nu EU-politikeren Morten Helveg Petersen til at kræve en erstatning på 250.000 kroner. Det skriver ekstrabladet.dk.

Morten Helveg Petersen stævner de to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, Aller Media og den såkaldte tys-tys-kilde.

- Straffesagen endte med en meget klar afgørelse. Derfor er det helt naturligt, at retten nu får lejlighed til at afgøre, om de personer og den virksomhed, der har tjent mange penge på at begå ulovligheder, skal betale godtgørelse," lyder det i et skriftligt citat fra Morten Helveg, som dennes presserådgiver Thomas Søie Hansen har sendt til DR Nyheder.

Qvortrup: Et voldtægtsoffer får mindre erstatning

Den såkaldte Se og Hør-sag begyndte at rulle i 2014, da det kom frem, hvordan en lang række kendte danskeres kreditkort var blevet overvåget af den såkaldte "tys tys-kilde" hos IBM/Nets.

I november sidste år blev de to tidligere chefredaktører på Se og Hør - Henrik Qvortrup og Kim Henningsen - sammen med tys tys-kilden, Peter Bo Henriksen og Aller Media, som udgiver Se og Hør, dømt, da sagen kørte ved Retten i Glostrup.

Henrik Qvortrup bekræfter over for DR Nyheder, at han har modtaget en stævning, og at han har noteret sig, at Morten Helveg forlanger 250.000 kroner i erstatning fra de fire.

- For at sætte det i relief, så får et offer for en fuldbyrdet voldtægt 60.000 kroner efter taksten, og et offer for en massevoldtægt får 100.000 kroner, siger Henrik Qvortrup og oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer i sagen.