Se og Hør-sagen for retten: Anklager kræver bøde og fængsel

Se og Hør-sagen er startet i retten dag: To af de tiltalte vil tilstå. Får de medhold i dette får de deres dom allerede i dag.

Anklager Morten Frederiksen foran Retten i Glostrup torsdag d. 25. august 2016, hvor retsmødet i Se og Hør-sagen finder sted. To af de tiltalte i Aller Media A/S ventes i dag at tilstå ved retsmødet i sagen om tys-tys-kilden hos Se og Hør. Det sker trods protester fra de tiltalte, som nægter sig skyldige. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016) (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Se og Hør -sagen er i fuld gang ved retten i Glostrup.

Og her kræver anklageren både bøder på mindst 15 millioner kroner og fængselsstraffe.

- Bøden skal have en præventiv størrelse, så andre medier afskrækkes fra at gøre noget lignende, siger anklager Morten Frederiksen ifølge Ritzau.

Anklageren kræver endvidere fire måneders fængsel til de to tiltalte, tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov, der begge er mødt op i retten for at tilstå.

- Som udgangspunkt ubetinget, men jeg vil have forståelse for, hvis deres domme bliver gjort betingede, siger Morten Frederiksen ifølge Ritzau.

Anklageren fremfører i retten ifølge ritzau, at det i Lise Bondesen og Kim Bretovs tilfælde er en formildende omstændighed, at de begge i forløbet har sagt fra over for deres respektive ledere og givet udtryk for, at de mente, at brugen af tys-tys-kilden var forkert.

Aller Medias advokat siger, at selskabet er indstillet på at betale en bøde i omegnen af 15 millioner kroner.

/ritzau