Se og Hør-tiltalte: Mottoet var 'i denne uge gik vi over stregen, i næste uge gør vi det igen'

En tidligere nyhedschef, en tidligere redaktionschef og koncernen Aller Media har i dag tilstået. Der kan falde dom allerede i dag.

Tidligere nyhedschef Lise Bondesen mødte sammen med tidligere redaktionschef Kim Bretov Jakobsen op i retten i dag for at tilstå i Se og Hør-sagen. (Foto: MADS NISSEN © Scanpix)

To af de i alt otte tiltalte i den såkaldte Se og Hør-sag har netop tilstået ved Retten i Glostrup.

Det drejer sig om den tidligere nyhedschef Lise Bondesen og Kim Bretov Jakobsen, der sad som redaktionschef fra 1994 til 2014, der begge har tilstået deres andel i sagen. Også Aller Media har som institution tilstået.

Under retssagen kom det blandt andet frem, hvordan tiltalte Lise Bondesen fik kendskab til den såkaldte tys-tys kilde, som fodrede Se og Hør med de kendtes kontooplysninger.

- Jeg hører først om kilden i forbindelse med, at kilden har budt ind med oplysningen om bryllupsrejsen (prins Joachim og prinsesse Maries bryllupsrejse, red.). Med Se og Hørs briller var det et scoop af en historie, fortæller den tidligere nyhedschef Lise Bondesen.

Hun fortæller også om sin opfattelse af en anden sigtets andel i sagen, nemlig daværende chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup.

- Der er stor begejstring hos Qvortrup. Han var på daværende tidspunkt en rigtig hård hund. Man var ikke i tvivl, når der var noget, han syntes var godt, siger hun og fortæller, at Henrik Qvortrup kaldte tys-tys kilden for "guldkalven".

Blev i tvivl

Lise Bondesen fortæller desuden, at det undervejs gik op for hende, at det var forkert, det de gjorde på Se og Hør. Hun oplyser, at hun gik videre med den bekymring til en anden tidligere chefredaktør, Kim Henningsen.

- Det siger jeg til Kim Henningsen. Han er enig med mig, men det bliver ikke rigtig stoppet, siger Lise Bondesen, der også fortæller, at mottoet på Se og Hør på et tidspunkt lød:

- I denne uge gik vi over stregen, i næste uge gør vi det igen.

Den anden tiltalte, der var for retten i dag, og som ligesom Lise Bondesen tilstod, var Kim Bretov Jakobsen.

Ifølge DR's retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe, var hans forklaring meget kortfattet.

- For mig at se har chefredaktørerne en magt, det lå slet ikke i kortene, at man skulle sige fra, siger han i dag.

Anklageren har krævet 15 millioner kroner i bøde til ejeren af Se og Hør, Aller Media, og kræver fire måneders fængsel til de to tidligere ansatte

Accepterer retten senere i dag tilståelserne fra Lise Bondesen, Kim Bretov Jakobsen og koncernen Aller Media, så kan de forvente dom umiddelbart herefter.