Se udviklingen: Så hårdt er verdens lande ramt af corona

Flere end 400.000 mennesker har mistet livet kloden over til sygdom relateret til coronavirus.

USA er nu det land i verden med flest corona-relaterede dødsfald. Særligt hårdt ramt er staten New York. (Foto: © Johannes Eisele, Scanpix)

1.694 mennesker var allerede døde af coronavirus i Kina, da Frankrig som det første EU-land den 16. februar kunne registrere det første corona-relaterede dødsfald.

Bare en uge senere begyndte følgerne af coronavirusset for alvor at gribe fat i den nordlige del af Italien, og i begyndelsen af marts eksploderede dødstallene fra støvlelandet - efterfulgt af Spanien.

14. marts meddelte de danske sundhedsmyndigheder så, at den første dansker, en i forvejen svækket 81-årig, var død efter at være smittet med coronavirus - Covid-19.

I skrivende stund er antallet af corona-relaterede dødsfald støt voksende herhjemme, mens USA er det land i verden med flest dødsfald i alt.

Tallene ændrer sig løbende henover dagen på forskellige tidspunkter fra land til land - derfor er denne graf lige nu kun opdateret frem til 28. april og er altså et døgn bagud i forhold til opgørelsen af de aktuelle tal.

Tallene i grafen herover stammer fra Johns Hopkins University, som er den officielle hjemmeside med registreringer af coronatilfælde. Det er altså kun de bekræftede tilfælde, og derfor kan tallet være større.