Se video: Her er isbjerg tæt på at sænke dansk krigsskib

Naturen er hård ved Forsvarets arktiske fartøjer - nedslidt materiel gør det svært at opfylde forpligtelserne i Rigsfællesskabets arktiske egne.

Buen er spændt til bristepunktet for skibe og fly, der patruljerer ved Grønland og Færøerne.

På grund af slidt materiel har Forsvaret svært ved at opfylde forpligtelserne i Rigsfællesskabets arktiske egne. Det viser oplysninger fra Forsvarskommandoen.

Derfor rammer det ekstra hårdt, når også et af de nyere skibe går i stykker og skal pilles ud af vagtplanen, mens det bliver repareret.

- Der er ikke noget i reserve at tage af. Alt er sat ind, både skibe og personel, siger kommandør Gorm Bergqvist, chef for Søværnets 1. Eskadre, der er den enhed i Forsvaret, der har ansvaret for de arktiske skibe.

Tæt på katastrofe i iskoldt vand

Sidste år var en rutineopgave tæt på at udvikle sig til en katastrofe for inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen.

Som man kan se på optagelserne herover - optagelser der aldrig tidligere har været offentliggjort - rullede et isbjerg uden varsel pludselig rundt.

En såkaldt isfod, der var på størrelse med et hus, dukkede op af vandet og hamrede ind i siden af det danske inspektionsfartøj.

- Ved kollisionen løftes skibet lidt og krænger cirka 5-10 grader mod bagbord. Derefter glider skibet af foden og skubbes mod bagbord i vandet, mens foden rejser sig op langs styrbords side, står der i rapporteringen hjem til Søværnets ledelse.

Sendte dykkere ned

Besætningen ombord slog alarm og sendte et dykkerhold i vandet, der konstaterede "indtrykning af skibsbunden og spanter".

Isfoden lavede en 15 centimeter dyb og fire kvadratmeter stor bule i skibssiden, viser dokumenter om sagen.

Der trængte dog ikke vand ind i skibet, men episoden betød, at inspektionsfartøjet måtte forlade den arktiske patruljering.

- Efter yderligere inspektioner forlægges mod nærmeste havn, Ilulissat, konstaterer rapporten.

Episoden betød, at Ejnar Mikkelsen senere måtte en længere tur på værft.

Hændelsen bliver stadig undersøgt af Forsvarets Skibshavarikommission.

Skibets besætning havde ifølge 1. Eskadre fulgt alle normale procedurer for sejlads mellem isbjerge.

Ifølge en analyse fra regeringens sikkerhedspolitiske analysegruppe, så vil der i fremtiden kun blive endnu mere rift om Forsvarets arktiske fartøjer, der kan forvente stor travlhed.