Seere af DR-dokumentar samler ind til pølsevogn til Bonnie

Efter DR-dokumentaren i går har en række private doneret penge til filmens hovedperson, Bonnie.

Bonnie fra dokumentaren af samme navn ønsker sig en pølsevogn. Det vil en række seere af programmet nu gøre noget ved.

Da DR i går aftes viste dokumentaren ’Bonnie og de tusinde mænd’, fik seerne et unikt indblik i, hvordan et langt liv som prostitueret har påvirket hendes helbred.

I filmen kommer det også frem, at Bonnie har en drøm. En drøm, der involverer en pølsevogn ved det lokale supermarked.

- Jeg vil gerne have sådan en. Lige ovre ved Rema. Det kunne jo være meget hyggeligt, fortæller hun i dokumentaren.

Hjælp fra uventet kant

Hvad man ønsker, skal man få, synes nogle af de seere, der så dokumentaren i går. Blandt andet Søren Henriksen, der er journaliststuderende fra Aarhus. Han har startet en indsamling, der skal skaffe en pølsevogn til Bonnie. Det er første gang, han tager initiativ til at starte en indsamling.

- Der er mange mennesker, der kommer ud at svømme i løbet af livet, og som ikke kan se en vej ud. Så synes jeg bare, at nogle gange er det fedt, at hjælpen en gang imellem kan komme fra nogen, der ikke kender dem, forklarer han og uddyber:

- Jeg synes bare, historien er gribende. Jeg er jo ikke naiv. Jeg ved godt, der er mange prostituerede, der har det dårligt derude. Her var chancen for at gøre noget godt for Bonnie, siger Søren Henriksen.

Bonnie har ikke fået sin pølsevogn

Og kaster man et blik på DR Nyheders Facebookside, så er Søren Henriksen ikke alene med ønsket om, at Bonnie skal have hjælp til at realisere sin drøm om en pølsevogn. Louise Adelholm skriver blandt andet ’giv hende den pølsevogn’.

En kommentar, der i skrivende stund har kastet 118 likes samt en række kommentarer af sig fra brugere, der gerne vil støtte formålet.

Da seerne efter dokumentaren i går havde mulighed for at stille spørgsmål til filmens instruktør, Mette Korsgaard, blev der også besvaret spørgsmål om pølsevognen.

- Bonnie har endnu ikke fået sin pølsevogn, men drømmen har hun stadig, fortalte instruktør Mette Korsgaard til seerne og Marianne, der spurgte til Bonnies drøm.

Ingen tid at spilde

Nu har seerne altså taget sagen i egen hånd. Også selvom de ikke har søgt og fået grønt lys af myndighederne til at lave indsamlingen endnu. For der er ikke tid til at vente, siger Søren Henriksen:

- Det var her og nu, der skulle reageres. Det er her og nu, at medierne interesserer sig for Bonnie.

Han har sat sig som mål, at indsamlingen skal give 20.000 kroner. Men det er bare et tal, forklarer han. Det mål kan nemlig hæves i takt med, der skulle komme penge ind.

Indtil videre er der indsamlet 500 kroner. Noget tyder på, at der bliver behov for en lidt større sum, hvis Bonnie skal servere varme hotdogs foran supermarkedet. En brugt pølsevogn sælges i øjeblikket for mellem 90.000 og 250.000 kroner.