Seks dødstrusler mod Yahya Hassan efterforskes

Den unge digter Yahya Hassan har modtaget 27 trusler fra personer på Facebook.

Politiet efterforsker konkret seks dødstrusler mod den blot 18-årige digter Yahya Hassan.

Den blot 18-årige digter Yahya Hassan har fået temperamenterne til at koge i visse dele af Danmark. Efter at han åbent har kritiseret sin opdragelse har Yahya Hassan modtaget hele 27 trusler på Facebook - både på sin egen personlige side og på DR2 Deadlines, efter han var gæst heri.

Yahya Hassan har nu meldt truslerne til politiet, der har lavet en juridisk vurdering af alle 27 trusler og konkret efterforsker de seks, hvori Yahya Hassan trues direkte på livet. Trusler, der kan få voldsomme konsekvenser for afsenderne.

- Ved trusler på livet er strafferammen to år, og da det er et problem, der er tiltagende, tager vi det ret alvorligt. Af hensyn til ytringsfriheden, er vi nødt til at kigge på disse ting, siger politikommissær på Station City Bent Baltzer Sørensen.

Ikke svært at finde afsenderne

Bent Baltzer Sørensen forklarer desuden, at truslerne ind til videre har begrænset sig til Facebook, og at Yahya Hassan ikke er blevet opsøgt fysisk.

Han opfordrer særligt unge til at være meget påpasselige med at skrive den slags på Facebook. Ifølge DRs retskorrespondent Claus Buhr er det et rigtig godt råd.

- Det er ikke svært at spore folk på Facebook, så politiet har formentlig allerede viden om, hvem de seks er, siger han og forsætter;

- De seks må nok antage, at de bliver kontaktet af politiet.