Seks nye dødsfald blandt coronasmittede - antallet af indlagte dykker

Der er nu 177 indlagte med coronavirus på de danske hospitaler.

Antallet af indlagte på de danske hospitaler med coronavirus har været støt faldende siden 1. april. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Siden i går er der registreret seks nye dødsfald blandt coronasmittede.

Det samlede dødstal er nu registreret til at være 527. Det er i dag blevet nedjusteret med 12, da der ved en fejl er blevet inkluderet en gruppe afdøde, der ikke skulle have været talt med.

Samtidig har antallet af indlagte på hospitalerne med coronavirus taget et dyk, så det nu er nede på 177. Det er 21 færre end i går.

Antallet af indlagte på intensivafdeling ligger ligesom i går på 43. Af dem har 32 behov for respirator.

Toppede 1. april

Generelt er antallet af indlagte faldet støt, siden det toppede på 535 1. april.

At seks personer er registreret døde siden i går betyder ikke nødvendigvis, at dødsfaldet er sket det seneste døgn. Det skyldes, at der kan være en forsinkelse i registreringen.

Det kan heller ikke med sikkerhed siges, at Covid-19 har været dødsårsagen i alle tilfældene.

I forbindelse med, at det samlede antal døde er blevet nedjusteret, skriver Statens Serum Institut, at man nu arbejder på en ny måde at vurdere dødsårsagerne blandt personer, der er smittet med Covid-19. Det vil ifølge SSI give et "mere komplet billede" af dødsfaldene.

SSI meldte i går ud, at selvom dele af landet efterhånden har været genåbnet i noget tid, ser smittetrykket ud til at være faldet til 0,7. Det vil sige, at hver smittet smitter 0,7 personer i gennemsnit - og dermed vil mængden af smittede falde over tid.