Selv i Bevtoft boomer bolighandlen: 'Her får du mere for pengene'

I år er salget steget 14 procent i landets yderkommuner sammenlignet med den tilsvarende periode for to år siden.

Ejendomsmægler hos EDC i Vojens Jesper Riistofte skal have styr på detaljerne, inden han skal vise et hus frem på Tjørnevænget i den lille by Bevtoft i Sønderjylland.

Det siger tallene
  • Der har været 14 procent flere handler i det seneste år i landets yderkommuner sammenlignet med den tilsvarende periode for to år siden.
  • På samme måde er handelsaktiviteten gået frem med knap 13 procent i landkommuner og mellemkommuner.
  • I bykommunerne har fremgangen i handler til gengæld været mere beskeden på knap tre procent.
  • Handelstal for fjerde kvartal 2017 er endnu ikke tilgængelige, derfor baserer Finans Danmarks tal sig på et udtræk fra fjerde kvartal i 2016 til og med tredje kvartal 2017, som er sammenholdt med tilsvarende kvartaler fra fjerde kvartal 2014 til og med tredje kvartal 2015.
    Kilde: Finans Danmark

- Vi har haft et godt år, og vi har haft travlt lige indtil det sidste, så vi tager lige de sidste fremvisninger med, siger han.

I år har de næsten haft 20 procent flere fremvisninger end sidse år, og Jesper Riistofte er ikke i tvivl om, hvad det er, der gør husene uden for de store byer særligt attraktive.

- Du får lidt mere for pengene, siger han.

Generelt er markedet i bedring. I det seneste år har der eksempelvis været 14 procent flere handler i landets yderkommuner sammenlignet med den tilsvarende periode for to år siden.

Det skriver Finans Danmark, der er interesseorganisation for banker og realkreditinstitutter, i en ny analyse.

- Vores seneste handelstal for huse bekræfter, at der er stigende hussalg i 2017, og at det især er yder- og landkommunerne, der har trukket udviklingen de senere år, udtaler Ane Arnth Jensen, der er vicedirektør i Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

En af de Kommuner, hvor boligsalget boomer, er Haderslev Kommune, hvor huset i Bevtoft ligger. Her lyder fremgangen på 18,4 procent. Mere beskedent er salget steget med 2,1 procent i København.

Handelstal for boliger