Selvstændige er ikke omfattet af aftale om øremærket barsel

I den nye barselsaftale er selvstændige mødre og fædre undtaget kravet om 11 ugers øremærket barsel.

I den nye barselsaftalen får hver forælder ret til 24 ugers barsel. (Foto: ASGER LADEFOGED © Ritzau Scanpix)

Hvis mor eller far er selvstændig, kan de fra næste år selv bestemme, hvordan de som familie fordeler barslen imellem sig.

Det blev besluttet i går, da regeringen indgik en aftale om øremærket barsel sammen med med Radikale, SF, Enhedslisten, Venstre og Alternativet.

Aftalen bestemmer, hvordan et nyt EU-direktiv, der pålægger alle medlemslande at sikre, at der er minimum to måneders barsel til hver forældre, skal implementeres i Danmark.

Arbejdsmarkedets parter fremlagde i september et forslag til de nye regler, hvor 11 uger blev øremærket til begge forældre, og det er i store træk det forslag, der nu er blevet vedtaget.

Selvstændige fædre og mødre er dog undtaget kravet om øremærket barsel i den nye aftale, hvilket især har været en mærkesag for Venstre i forhandlingerne.

- Det har været vigtigt for Venstre at sikre en minimumsimplementering af EU-direktivet, og vi har ikke ønsket at gå videre i at pålægge eksempelvis selvstændige øremærket barsel, siger Hans Andersen, der er beskæftigelsesordfører i Venstre.

EU-direktivet gælder nemlig kun for lønmodtagere, og derfor har det været muligt at fritage de selvstændige fra kravet.

HK Privat: 'Stærk beklageligt'

Men det er de kede af hos HK Privat, der dækker 110.000 medlemmer i private virksomheder.

- Jeg synes, det er stærkt beklageligt, at de selvstændige ikke er inkluderet i aftalen om øremærket barsel, siger Anja C. Jensen, der er næstformand hos HK Privat.

- Som selvstændig har man lige så meget ret til sit barn, som hvis man var lønmodtager. Vi synes, det er godt med øremærket barsel, og derfor er det ærgerligt, at det ikke omfatter alle, siger hun.

Hos HK Danmark, der er det overordnede fagforbund for HK Privat, Stat, Kommunal og Handel, er man derimod meget tilfredse med aftalen:

- Vi kan næsten ikke få armene ned. Det er noget, vi har ventet på i rigtig mange år, siger Martin Rasmussen, der er næstformand i HK Danmark.

- På længere sigt så jeg også gerne, at man fik de selvstændige med, men jeg synes, vi må have fokus på, at der altså er et par millioner andre, der virkelig får glæde af den her aftale.

Giver mulighed for at virksomheder kan hænge sammen

Hos SMV Danmark, der er en erhvervsorganisation for små og mellemstore virksomheder, ser man det som en nødvendighed at de selvstændige ikke er omfattet af kravet om 11 ugers øremærket barsel.

- Som selvstændig kan du simpelthen ikke sætte et autosvar på din telefon i 11 uger og så håbe på, at du både har kunder og ansatte, når du vender tilbage, siger Jakob Brandt, der er administrerende direktør i SMV Danmark.

- Hvis selvstændige var omfattet af den øremærkede barsel, ville mange ikke kunne holde den, og så ville en af forældrene have spildt 11 ugers barsel. Det ville i sidste ende gå ud over barnet.

Mister de selvstændige ikke en rettighed til øremærket barsel med den her aftale?

- Jeg er helt uenig i, at man skulle miste en rettighed. Man har derimod mulighed for at lave en aftale, hvor familien kan få mest muligt barsel sammen med deres barn, samtidig med at de kan få deres virksomhed til at hænge sammen, siger Jakob Brandt.

FacebookTwitter