Sennepsgas lukkede fynsk motorvej

Der er stadig massiv kødannelse efter spildt sennepsgas på E20 Fynske Motorvej.

Spildet af sennepsgas er sket på strækningen mellem afkørsel 55 og 54 på Fynske Motorvej i østgående retning.

Der er spildt sennepsgas på den E20 Fynske Motorvej.

Klokken 11.41 fik Fyns Politi en anmeldelse om en punkteret tankbil, og der blev det konstateret, at der løb væske fra tanken ned på kørebanen, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Man har formentlig glemt at lukke en luge i toppen af den her tank, og så i forbindelse med at lastbilen kører ud til siden, så har det åbenbart skvulpet lidt over i meget, meget små mængder, siger Hans Jørgen Larsen, der er vagtchef hos Fyns Politi.

Motorvejen har været spærret i østgående retning, men er nu åbnet op i det ene spor, skriver Vejdirektoratet på Twitter omkring klokken 17. De melder dog stadig om massiv kødannelse.

Politiet meldte tidligere om flere færdselsuheld i forbindelse med kødannelsen på motorvejen.

Oprydningsarbeje fortsætter til i aften

Politiet oplyser, at stoffet er blevet indæmmet, men at oprydningsarbejdet forventes at være færdigt i løbet af aftenen. Det kan ske, at sporene åbnes og lukkes, indtil lastbilen har fået skiftet hjul, siger vagtchefen fra Fyns Politi.

- Status er, at vi er fuld gang med at skifte et hjul på lastbilen, og det skal der folk med helt særlig kompetencer til. Når de skal ind og skifte hjul, er man nødt til at spærre vejen, og det er klart, når de ikke arbejder på det, åbner vi, så folk kan komme forbi.

Chaufføren har oplyst til politiet, at han ikke havde kendskab til den væske, som han kørte med. Hans papirer samt tilladelser har været i orden, oplyser politiet.

- I de transportpapirer, han har, står der klart og tydeligt, hvad han kører med, siger Hans Jørgen Larsen.

Indsatspersonalet konstaterede på stedet, at der var tale om en type af sennepsgas, der kræver en sikkerhedsafstand på 50 meter.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter