Separation er spild af tid

Søren og Anne-Mette Frydensbjerg blev enige om en skilsmisse, mens de skrællede kartofler juleaften. De føler begge, at det er spild af deres tid at vente et halvt år.

Socialminister Karen Hækkerup vil ændre reglerne for skilsmisse, så par som Søren og Annemette Frydensbjerg kan blive skilt hurtigere.

Søren og Annemette Frydensbjerg kommer fra Fredericia, men har taget den lange tur til Aabenraa for at besøge Statsforvaltningen og få deres separationspapirer skrevet under.

Parret er afklaret med deres beslutning om at blive skilt, og derfor ser de det som spild af tid, at de skal være separerede i seks måneder, før de kan blive skilt.

- Vi vil hellere få de papirer underskrevet med det samme, så vi kan komme videre begge to, siger Annemette Frydensbjerg.

Parret tog beslutningen, mens de skrællede kartofler juleaften, og de er begge afklaret med det, fortæller de.

- Jeg kunne lige så godt have taget den beslutning i dag, siger Søren Frydensbjerg.

For datterens skyld

Søren og Annemette har været sammen i seks år og været gift i tre af dem. Sammen har de en datter, hvilket også spiller en rolle i processen.

- Vi har været igennem et parterapiforløb, og der fik vi afklaring på, at vi ikke skal være sammen, men bare være rigtig gode venner, og det vil vi også fortsætte med at være. Derfor har vi også valgt at vi skal skilles, mens vi stadig kan snakke sammen også for vores datters skyld, siger Annemette Frydensbjerg.

Argumentet for separationsperioden er, at man skal have tid til at fortryde, og de seks måneder kan fungere som en tænkepause, men for Søren og Annemette har det ingen funktion.

- For vores vedkommende er det overflødigt. Vi har taget beslutningen og er ret afklaret med det begge to, så for os er det irellevant, siger Annemette Frydensbjerg.

Utroskab som udvej

Som loven er i dag, skal ægtepar igennem en separationsperiode på seks eller tolv måneders, før de kan blive skilt. Hvis man vil have en hurtig skilsmisse, skal der have været grov vold, bigami, bortførelse af børnene eller utroskab i forholdet.

For nogle par kan det blive en udvej, at få en ven eller bekendt til at skrive under på utroskab, så skilsmissen kan gå hurtigere igennem.

- Jeg havde en veninde, som tilbød at skrive under på, at hun havde været utro med mig for at det kunne gå hurtigere, forklarer Annemette, som ikke benyttede sig af muligheden.

Søren bryder sig heller ikke om at opfinde utroskab.

- Man kunne måske godt have fundet en, der gad gøre det, men det synes jeg er unfair. Jeg ville hellere bare skrive under på de papirer og så komme videre, fortæller han.

I 2010 blev knap 15.000 par skilt. Heraf måtte 78 procent udstå tænkepausen, mens resten fik skilsmisse straks, skriver Politiken.

Facebook
Twitter