Serie 6 lukker i Jylland: 'Det er det, man også kalder ølbold'

DBU Jylland lukker det nederste trin på skalaen for fodboldrækker.

Serie 6 har eksisteret i flere årtier, men nu er det slut. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix Denmark)

- Vi har plads til alle.

Sådan lyder meldingen fra spillende træner for holdet UGF, Mike Skov Klein.

- Vi har nogen, som aldrig har spillet fodbold før, og nogen, der har spillet for 5-10 år siden. Vores yngste mand er 16 år, og vores ældste er 49.

UGF er et serie 6-hold med hovedsæde i Grauballe ved Silkeborg. Men holdet står overfor lidt af en omvæltning.

For den serie, som holdet spiller i, lukker og slukker, fordi DBU vil skabe en bedre turnering fremover med flere lokalopgør.

Derfor rykker UGF og andre serie 6-hold automatisk op og skal fremover spille i serie 5, hvor niveauet er en smule højere.

- Det er jo lige et tak højere op. Jeg ved godt, der ikke er stor forskel på det, men jeg er da lidt spændt på at se, hvad vi møder, når vi kommer i gang igen i serie 5, siger den jyske træner.

For tredje halvleg og godt sammenhold er lige nu det, der har været i hovedfokus på banen uden tribuner.

- Når vi spiller, så er det fodbold. Men også rigtig meget hygge og sammenhold, og så skal folk have det godt. Vi skal alle sammen være der. Der skal være plads til alle.

Og Mike Skov Klein ved da også godt, hvordan han selv vil betegne fodbold i serie 6.

- Det er jo hyggefodbold, hvor sammenholdet er i højsædet. Det er det, man også kalder ølbold, er det ikke det?

Vemodig afsked

Serien har eksisteret siden 1960'erne, og derfor er det også særligt at tage afsked med den, siger Bent Clausen, der er formand i DBU Jylland.

- Vi har haft rækken siden engang i 1960’erne, så det er faktisk vemodigt.

Han fortæller, at serien er karakteriseret ved godt sammenhold og plads til alle.

- Det er jo alle slags fodboldspillere. Alle dem, der har lyst til at have det sjovt sammen med venner og kammerater, og simpelthen bare have en god fodboldkamp i weekender.

Bent Clausen, der er formand i DBU Jylland, synes det er lidt vemodigt, at man nu vinker farvel til serie 6. Men det er for det bedste, siger han. (Foto: © (C) DR Nyheder, (c) DR)

Men beslutningen er truffet med gode intentioner og med ambitioner om bedre forhold for klubberne, siger han og fortæller, at der vil være kortere kørselsafstande, flere lokalopgør og i det store hele en bedre turnering fremover.

Og selvom det måske kan lyde nervepirrende for nogen, at de nu skal spille i en sværere række, så skal det ikke tage modet fra dem, fastslår han:

- Der er ingen grund til at stoppe. For efter fem kampe ombryder vi rækkerne og laver en god matchning.

- Matchning er vigtigt for eliteholdene, men det er så sandelig også vigtigt for serie 6 holdene – dem som bliver serie 5 nu, uddyber han.

Oprykning for første gang

Det er dog ikke kun tårer og gråd det hele. Faktisk er der også positive ting ved, at holdene i serie 6 nu rykker op i serie 5.

- Der er rigtig mange hold, der har holdt en oprykningsfest for første gang, fordi de nu er i serie 5, siger Bent Clausen.

Og der er plads til både tredjehalvleg og ølbold i begge rækker, siger han

- Både i serie 6 og serie 5 er det hygge, og det er sjov og pjat engang imellem. Og sådan skal det være i fodbold.

I Grauballe ved Silkeborg har det været en hård start på sæsonen.

- Vi har ikke vundet en eneste kamp udover en skrivebordssejr, hvor der var et hold, der ikke kunne stille, fortæller den spillende træner, Mike Skov Klein.

Og derfor kan det også godt være, at de nu skal fejre muligheden for en oprykningsfest, trods holdets resultater, siger han:

- Vi har joket lidt med det. Jeg synes da, at vi skal fejre vores indsats. Vi giver aldrig op, selvom vi er bagud med fire-fem mål. Så nu skal vi da fejre, at vi rykker op!