Serieforbryder står bag livsfarlige stenkast

Fyns Politi håber på hjælp fra borgere i Tarup ved Odense i forsøget på at finde gerningsmanden bag stenkast på motorvej.

Blomster på motorvejsbroen mellem Blommenslyst og Vissenbjerg på Fyn, hvor en tysk kvinde mistede livet en stenkast i august 2016. (Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen © Scanpix)

Serieforbryder er det ord, som politiet nu hæfter på den eller de, der står bag stenkast mod biler på den fynske motorvej.

Vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi håber på hjælp fra borgere i Tarup i den nordvestlige del af Odense, fordi meget tyder på, at gerningsmanden holder til netop her.

For eksempel stammede den betonsten, som i august 2016 dræbte en tysk kvinde i en bil på motorvejen, sandsynligvis fra Tarup Center, skriver Fyens Stiftstidende.

I september i år blev der fra en anden bro over motorvejen kastet en 40 kilo tung sten af granit ned mod trafikanter. Heldigvis blev ingen ramt, men politiet kaldte det forsøg på manddrab.

Det interessante for politiets efterforskning er, at dna-spor fra stenen stemmer overens med spor fra hærværkssager i netop Tarup. Her blev der 24. december 2015 og igen i marts 2016 kastet med sten mod ruder i hjem hos tilfældige borgere.

I forbindelse med stenkastet i september i år blev der fundet dna-spor på en dåse snustobak.

Imidlertid tilhører dna-profilen en anden person, men snustobakken - Ink Strong Original - kan ifølge Fyens Stiftstidende købes i Tarup Center.

Senest blev der natten til onsdag kastet flere sten mod biler på den fynske motorvej. To biler blev beskadiget.

/ritzau/