Sexarbejdere vinder krig mod politiet

Midt- og Vestjyllands storoffensiv mod sexkunder hos prostituerede uden arbejdstilladelser, var en misforståelse. Nu lader de dem være.

Midt- og Vestjyllands Politi trækker nu følehornene til sig igen efter politikredsens bebudede offensiv mod sexkunder hos udenlandske prostituerede uden opholds- og arbejdstilladelse.

Aktionen er afblæst og politiinspektøren kalder det en misforståelse. Sexarbejdernes Interesseorganisation var da også hurtigt ude og fordømme politiets fremgangsmåde.

Sexarbejderne var klar til kamp. Men politiet giver altså op uden kamp.

Går ikke efter kunderne

- Det er blevet lidt overfortolket. Vi har drøftet muligheden, men vi mener ikke, der er juridisk grundlag for det. Så vi fortsætter som hidtil. Vi sigter ikke kunder hos prostituerede, fastslår Ole Henriksen

Tirsdag aften forklarede leder af politikredsens udlændingeafdeling Tom Nørskov, at det ifølge politikredsen er strafbart at gå til prostituerede, hvis den prostituerede ikke har arbejds- eller opholdstilladelse. Politiet var endda parat til at ligge på lur efter sexkunderne, lød det.

Han henviste tilmed til Udlændingelovens paragraf 59, stk. 4., hvor af det fremgår, at "med bøde eller fængsel indtil 2 år straffes den, som beskæftiger en udlænding uden fornøden arbejdstilladelse eller i strid med de for en arbejdstilladelse fastsatte betingelser".

Alle stået af vognen

Henvisningen til paragraffen fik dog hverken strafferetsekspert Vagn Greve eller nabopolitikredsen i Østjylland til at hoppe med på vognen. Og nu stiger også Midt- og Vestjyllands Politi af selvsamme vogn.

Ifølge Ole Henriksen bygger det hele på en misforståelse.

- Jeg tror, der er gået lidt sommervarme i den, siger han til Ritzau.