SF-borgmester på skattebetalt TV-træning

SF kritiserer Venstreminister for at bruge skattepenge til medietræning. Men SF-borgmester i København har også været på skattebetalt tv-træning

Det er ikke kun venstres Karen Elleman, som har fået skattebetalt medietræning. Det har SFs sundheds- og omsorgsborgmester i København Ninna Thomsen også fået (arkiv foto) (Foto: DR)

SF-borgmester i København, Ninna Thomsen, har været gennem medietræning, så hendes holdninger trænger bedre igennem i medierne. Prisen på kurset var 29.000 kroner, eksklusive moms. Og regningen blev betalt af skatteyderne.

Det dokumenterer bilag, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Erkender

Ninna Thomsen, der begyndte den 1. januar som sundheds- og omsorgsborgmester, erkender, at den skattebetalte medietræning giver hende en fordel i en valgkamp. Men hun mener ikke, hun gør noget forkert.

- Jeg står fuldt ud ved, at jeg har brugt penge på medietræning. Det er min første periode som borgmester, og jeg er politisk chef for 10.000 ansatte. Derfor er det væsentligt, at jeg kan kommunikere klart som både politiker og deres chef, siger Ninna Thomsen.

Dobbeltmoralsk

Det er ellers kun få dage siden, at næstformanden for SF folketingsgruppe på Christiansborg, Astrid Krag, kritiserede miljøminister Karen Ellemann (V) for at bruge skattekroner til medietræning. Hun kaldte det forkert brug af skattepenge og slog fast, at det ikke ville ske, hvis SF sad i regering.

Nu viser det sig, at SF på Københavns Rådhus bruger skattekroner på nøjagtig samme formål.

SF-borgmesteren Ninna Thomsen tager sin partifælles holdning til efterretning.

- Jeg tager til efterretning, at det er holdningen i forhold til ministre, siger hun men fastholder at det er en god idé med medietræning, når man står med en masse borgernære opgaver og er politisk chef for 10.000 ansatte.

Hun vil iøvrigt ikke gå ind i spørgsmålet om hvorvidt ministre kan have samme behov.

- Jeg kan bare sige, at som borgmester er det en god idé, siger Ninna Thomsen.

Gråzone

Flere eksperter, som Ritzau har talt med, mener, at medietræning af politikere ligger i en gråzone. Offentlige penge må ikke bruges til partipolitik, men Ninna Thomsen erkender, at hun gennem sit skattebetalte medietræning får en fordel i en valgkamp.

- Ja, det gør jeg nok, siger sundheds- og omsorgsborgmester.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk