SF: Krav om mærkning af tyvegods

For at man kan få erstatning for en stjålen genstand, bør det kræves at den er mærket, mener SF´s retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

Politiet udleverer mærker til indbo.

Skal indbrudsofre have udbetalt forsikringspenge for deres stjålne fladskærme og designermøbler skal der kunne stilles krav om, at de har mærket værdigenstandene eller skrevet serienumre ned, skriver JydskeVestkysten.

Det foreslår SF´s retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt for at dæmme op for de mange indbrud. Hun reagerer efter, at JydskeVestkysten den seneste uge har kunnet fortælle om en eksplosiv vækst i sommerhusindbrud i Syd- og Sønderjylland.

- Vi har en fin ordning med cykler, hvor det kræver stelnummer at få udbetalt forsikring. Den ordning kunne man udbrede til alle genstande af en vis værdi kombineret med en database, hvor man kan søge på stelnummer for at se, om det som man er ved at købe gennem for eksempel Den Blå Avis er stjålet, uddyber retsordføreren.

Stoppe salg af hælervarer

Formålet er at komme hæleriet til livs og reducere lysten til at købe hælervarer.

- Jeg vil undersøge med justitsministeren, om man kan stille den slags krav for at få forsikringspenge udbetalt - eller om man skal i dialog med forsikringsbranchen om det, fortsætter hun.

Men den ide er forsikringsbranchen mildest talt ikke meget for.

- Det kan være en rigtig god ide at mærke sine ting. Men ligefrem at stille krav om, at man skal fremvise et serienummer eller noget lignende for at få udbetalt penge for sin stjålne fladskærm er fuldstændig uhørt. Vi har ingen interesse i at gøre livet surt for forsikringskunderne, siger Riccardo Krogh Pescatori, der er konsulent i brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk