SF's gruppeformand takker nu af: 'Dong-aftalen er noget hø'

Fungerende gruppeformand for SF, Karina Lorentzen, trækker sig fra sin post på grund af balladen om Dong-salg.

SF's Karina Lorentzen vil ikke være fungerende gruppeformand, når SF har planer om at bakke op om salg af Dong-aktier til Goldman Sachs. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix (arkivfoto))

SF er i total opløsning efter partiets krisemøde om Dong-salget til amerikanske Goldman Sachs.Senest har partiets fungerende gruppeformand, Karina Lorentzen, meddelt på sin Facebook-profil, at hun forlader sin post.Lorentzen er i øjeblikket trådt i SF-eren Anne Baastrups sted som gruppeformand, da hun er ramt af stress og har taget orlov fra Folketinget.

Karina Lorentzen kalder regeringens planer om salg af Dong-aktier for 'noget hø', og derfor trækker hun sig.- Det (aftalen, red.) er ikke SF politik. Jeg forsøgte at overbevise SF's landsledelse om, at vi skulle gøre processen om. Den kamp tabte jeg (og andre). Vi prøvede, men indstillingen er, at SF stemmer for, lyder det fra Lorentzen.Vil ikke stemme om aftaleSamtidig oplyser hun, at hun ikke har tænkt sig at stemme i folketingssalen, når politikerne skal tage stilling til, om aftalen med Goldman Sachs skal godkendes.- Tak til alle jer, der lagde kræfter i at få omgjort processen. Nu må vi se resultatet i øjnene og få det bedste ud af situationen, skriver Karina Lorentzen.Hendes afgang som fungerende gruppeformand er dermed den tredje SF'er, der i aften forlader deres tillidspost.

Først var det næstformand Peter Westermann, der trak sig, efter partiets landsledelse med et spinkelt flertal havde stemt ja til, at folketingsgruppen kunne sige god for Dong-aftalen.Dernæst forlod politisk ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, sin post efter gennem længere tid at have været boksepude for noget, hun ikke kan stå inde for, lød hendes forklaring.Vilhelmsen regner med regeringsdeltagelseEfter krisemødet var det også vanskeligt for flere af SF-ministrene at svare direkte på, om SF kunne sidde i regering.

Men formand Anette Vilhelmsen siger, at hun regner med, at SF fortsat er regeringsparti i morgen.Hvad SF's skæbne bliver? Det skal diskuteres på et gruppemøde i morgen tidlig.

Facebook
Twitter