Sidder du ofte i kø på motorvejen efter uheld? Nu er der hurtigere hjælp på vej

Så snart der bliver meldt om et uheld, vil oprydningsmaskiner blive sendt afsted.

En forsøgsordning med hurtig oprydning efter motorvejsuheld bliver nu bredt ud til hele landet. Arkivfoto. (Foto: Tim K. Jensen © © Tim Kildeborg Jensen.)

Når biler støder sammen på Køge Bugt Motorvejen, E45 eller på andre af landets motorveje, betyder det ofte lange køer - og store forsinkelser.

Men det skal være slut nu.

Vejdirektoratet er nemlig klar med en ny model, der betyder, at så snart der bliver meldt om et uheld, bliver fejeblade og skærvogne til at fjerne bilerne sendt af sted. Før afventede vognene nemlig et signal fra indsatslederen, før de blev sendt ud til ulykken.

Det vil betyde færre forsinkelser, fortæller områdechef for trafikledelse i Vejdirektoratet Charlotte Vithen.

- Bilisterne vil opleve, at de kommer til at sidde kortere tid i kø, når der er sket et uheld på motorvejen, fordi vi meget hurtigere sender materialet ud til stedet, således vi kan få fjernet de her havareret køretøjer.

Kan køre forgæves

Det er en rigtig god forretning for samfundet at sende fejebladene af sted med det samme - frem for at vente på, at indsatslederen tilkalder dem. Også selv om oprydningskøretøjerne somme tider kommer til at køre forgæves, siger Charlotte Vithen.

- Hvis man ser det ud fra en samfundsøkonomisk betragtning, så er det en god forretning, for udrulningen af det her til resten af landet kommer til at koste Vejdirektoratet en million kroner, men samfundet vinder mellem 35 og 70 millioner kroner på, at vi sender de her fejeblade og sværvogne ud med det samme.

Siden sommeren 2018 testede Vejdirektoratet udrykningsmetoden på de fynske motorveje. Nu rulles modellen så ud på hele vejnettet i Danmark.

Facebook
Twitter