Sidst blev Nada afvist: Nu søger jeg job i Netto igen

Nada Fraije startede debatten om tørklæder i Dansk Supermarked. I dag er hun glad. Meget glad.

Nada Fraije fra Odense er klar til at sende endnu en ansøgning til Netto. For som ansat må hun gerne have tørklæde på i butikken nu (Foto: Privat)

- Jeg er hamrende glad… Nej, jeg kan næsten ikke sige, hvor glad jeg er!

Nada Fraije jubler. Da hun ville søge virksomhedspraktik i Netto fik hun at vide, at det kunne hun godt droppe. For Nada insisterer på at bære tørklæde, og det var ikke tilladt for ansatte i Netto. Indtil i dag. For her til morgen oplyste Dansk Supermarked, at kæden gerne vil ansætte kvinder med tørklæder alligevel - og dermed frafalder Bilka, Føtex og Netto deres gamle forbud mod at bære religiøs hovedbeklædning.

Faktisk er Nada så glad for udmeldingen fra Dansk Supermarked, at hun vil sende en ny ansøgning til Netto.

- Jeg kunne skrive den allerede nu, siger hun.

Startede debatten

Nada har ellers været vred på Netto. Da hun fik afslag på at søge praktik i butikken på grund af sit hovedtørklæde, gjorde det hende så vred, at hun gik til medierne. Fyens Stiftstidende bragte historien, andre medier citerede den, en jurist skrev et indlæg i Politiken - og så rullede debatten: Gruppen "Boykot Føtex, Bilka og Netto", blev dannet for cirka tre uger siden, den har i skrivende stund 1500 likes på Facebook, og i dag ophævede Dansk Supermarkedforbuddet mod tørklæder for ansatte, der er i direkte kontakt med kunderne.

Ifølge Dansk Supermarked var beslutningen allerede på trapperne:

- Vi har løbende taget dialogen med alle vores interessenter og har revurderet beklædningsreglementet internt. Beslutningen er taget tidligere på foråret af den øverste ledelse, siger pressechef Mads Hvitved Grand.

Men Nada er sikker på, at det er hendes historie og Boykot-gruppen, der har sat skub i beslutningen:

Betyder meget

- Det betyder meget, at jeg har gjort det her. Dansk Supermarked har fået et skub, men uden min historie, tror jeg ikke, de havde gjort noget, siger hun.

Hun er 26, og for fire år siden valgte hun at bære tørklæde.

- Jeg tager det på, hver gang jeg går udenfor. Jeg har selv valgt det, og det gør mig glad at gå med det - jeg føler mig som en god muslimsk pige, når jeg har det på, forklarer hun.

Arbejder ikke uden tørklæde

Hun har tidligere arbejdet i et bageri og på et plejehjem med tørklædet på.

- Der var næsten ingen problemer. Altså måske var der en ud af 50 af kunderne hos bageren, som sagde noget om det.

Kunne du finde på at tage et job, hvor du ikke måtte bære tørklæde?

- Nej! Tørklædet er en del af mig.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:523b06d3a11f9d0d2091b3cd