Sidste gang: 60 ledige fik job i Sønderborg ved udflytning

Styrelses indtog på godset i Augustenborg gav borgere nye muligheder, siger borgmester.

Augustenborg på Als hvor den sidste udflytning flyttede ind. Foto Morten Juhl/sacnpix (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

Da den nyoprettede Landbrugsstyrelse i juni 2017 havde færdiggjort sin udflytning af statslige arbejdspladser til Sønderjylland, kunne man se tilbage på en intens periode, hvor man skulle ud og rekruttere ny arbejdskraft.

For kun 50 medarbejdere ud af de i alt 345 arbejdspladser, der skulle besættes, valgte at flytte med fra Sjælland og bosætte sig i Sønderborg Kommune.

Det fortæller borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S). Ifølge Landbrugsstyrelsen drejer det sig dog kun om 30 medarbejdere.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, lyder et ordsprog, der passer perfekt ind i situationen i Sønderborg.

For i stedet for at få mange nye skatteborgere til kommunen, lykkedes det at opkvalificere flere af kommunens borgere, som så fik et job i den statslige styrelse, fortæller borgmesteren.

- Rigtig mange HK'ere har fået en ny jobmulighed. En del andre har fået nye karrieremuligheder og skiftet job, og vi har fået uddannet nogle ledige, der er kommet i arbejde. Generelt set har vi fået en helt anden jobrotation i kommunen, siger borgmester Erik Lauritzen, der fortæller, at omkring 60 ledige fra Sønderjylland har fået job i styrelsen efter et målrettet kursus.

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med styrelsen om denne her opgave, og det er gået rigtig godt, siger han.

Forsøgte at overbevise københavnerne

På trods af, at udflytningen kun har givet kommunen 50 nye skatteborgere, håber borgmesteren, at der på sigt vil være endnu flere, der vil flytte til kommunen. Særligt nogle af de medarbejdere, som lige nu pendler til og fra Sønderborg.

Erik Lauritzen er dog ikke overrasket over, at der ikke er flere, der er flyttet med, selv om de straks iværksatte en plan, da de fik meldingen i oktober 2015 om de nye statslige arbejdspladser.

Et korps af medarbejdere fra kommunen kontaktede nemlig straks arbejdspladsen og tog ind og talte med både arbejdsgiveren og medarbejderne, og her oplevede de hvilket kulturskel, der er mellem de to landsdele.

- Vi fortalte dem om, hvilke muligheder der er i Sønderborg, og hvordan vi kunne hjælpe. Vi blev lidt overraskende over at finde ud af, hvor lidt resten af landet kender til vores område. Det var medvirkende til, at vi er blevet endnu bedre til at fortælle om os selv, siger borgmesteren.

Herunder kan du få det fulde overblik over udflytningerne