Sigtede i skudsag mod politibil fængsles i tre døgn

At politiet kun har fået anholdelsen opretholdt i tre døgn tyder på tynde beviser, siger advokat.

En af politiets kriminalteknikere ved den civile politbil, der fredag aften blev ramt af skud ved Mjølnerparken på Nørrebro i København. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

Tre unge mænd, der er sigtede i sagen om skud mod en civil politibil på Nørrebro i København, skal fortsat være fængslet i tre døgn.

Det har en dommer ved dommervagten i København netop besluttet ved grundlovsforhøret mod mændende, fortæller DR Nyheders reporter fra retten.

De tre er sigtet for medvirken til drabsforsøg ved at have skudt mod en civil politibil fredag aften.

Ingen personer kom til skade under skyderiet, der skete cirka klokken 19. Der blev affyret flere skud, og politibilen, der holdt i Mjølnerparken på Nørrebro, blev ramt af fem skud.

De tre mænd er henholdsvis 18, 19 og 20 år. De beskrives af politiet som personer med relationer til den verserende bandekonflikt.

Forsvarsadvokat: Tyder på tynde beviser

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning af sagen.

Derfor er der efter dagens retsmøde ikke noget nyt om sagens detaljer og eventuelle beviser mod mændende.

Men at politiet kun har fået anholdelsen forlænget i tre døgn tyder på tynde beviser, siger forsvarsadvokat Kåre Traberg Smidt, som repræsenterer én af de sigtede.

- Set fra forsvarets synspunkt er det et klart tegn på, at politiet ikke har så stærke beviser som først antaget, siger han.

Skyderiet i aftes er det seneste af en lang række hen over sommeren, og flere civile er blevet ramt af bandekonfliktens vildfarne skud.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter