Sigtelse mod Atea-direktør i bestikkelsessag er frafaldet

It-virksomheden Atea og fire tidligere ansatte er tiltalt for bestikkelse og underslæb.

Morten Felding, adm. direktør i it-firmaet Atea, blev sigtet i sommeren 2015 for ikke at gribe ind over for omfattende bestikkelse og underslæb. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Ateas administrerende direktør, Morten Felding, er ikke længere sigtet i en omfattende sag om bestikkelse, oplyser Atea.

Årsagen er ifølge koncernchef Steinar Sønsteby, at statsadvokaten ikke kan se, at Morten Felding har udført handlinger, der medfører strafferetligt ansvar.

Morten Felding har været sigtet for ikke at gribe ind overfor bestikkelsen. Han blev sigtet i sommeren 2015.

Selve selskabet Atea blev tidligere på ugen tiltalt sammen med syv personer.

Ifølge anklageskriftet løber omfanget af bestikkelse og underslæb op i 1,2 millioner kroner. Fire tidligere ansatte i it-selskabet er tiltalt sammen med tre offentligt ansatte, som har haft betroede stillinger i en offentlig myndighed.

Sagen begyndte i maj 2015, hvor Region Sjælland anmeldte mulig bestikkelse til politiet. Anmeldelsen førte til anholdelser og ransagninger måneden efter. I en periode var seks personer varetægtsfængslet.

I alt 22 personer er tiltalt i sagskomplekset. Der er faldet dom i otte sager, hvor seks personer er blevet dømt. To personer er blevet frikendt. Flere af sagerne er anket. I i alt 20 sager er sigtelserne frafaldet.

/ritzau/