Sigtet politibetjent i hashsag er nu løsladt

Den politibetjent, der er sigtet i den store hashsag, er nu løsladt, oplyser advokaturchef til DR Nyheder.

I midten af marts blev flere end 80 personer anholdt i en stor razzia, som politiet lavede. En af de anholdte er en politibetjent, der nu er blevet løsladt. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Den cirka 50-årige politimand, der er sigtet i den store hash-sag hvor også flere HA-rockere er mistænkt, er blevet løsladt.

Det oplyser advokaturchef ved Københavns Vestegns Politi, Jens Rasmussen, til DR Nyheder.

- Vi løslod ham i går, fordi vi ikke mener, at han kan spolere efterforskningen på fri fod. Men han er forsat sigtet i sagen, siger Jens Rasmussen.

Sigtet for narkohæleri

Politibetjenten har siddet varetægtsfængslet gennem de seneste fire uger for overtrædelse af straffelovens paragraf 290, der omhandler narkohæleri, oplyser Jens Rasmussen.

Politiet mener altså, at politimanden har gjort brug af penge, som han måtte vide stammede fra hash-salg.

Politimanden var ansat ved Københavns Politi. Men sagen mod betjenten er flyttet til en anden politikreds og behandles nu af Vestegnens Politi.

Københavns Politi afviser at kommentere sagen om den sigtede politibetjent, fordi sagen nu ligger hos Københavns Vestegns Politi.

De andre forbliver fængslede

I modsætning til politibetjenten, har de resterende varetægtsfængslede personer fået forlænget fængslingen i fire uger.

Anholdelserne skete den 13. marts, da politiet slog til mod 150 adresser i og omkring Christiania, i hovedstadsområdet og på Sydsjælland.

Aktionen foregik som led i en større indsats mod den åbenlyse hashhandel på blandt andet Christiania.

Politiet beslaglagde tre millioner kroner i kontanter, flere hundrede kilo hash, våben, biler og nogle Harley Davidson-motorcykler under aktionen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter