- Sikkerhedskontrollen er gået over gevind

Dansk Luftfart advarer mod det stigende antal sikkerhedsregler i lufthavnene. - Nok er nok, lyder det fra brancheorganisationen.

Dansk luftfart vil se på, om security- og sikkerhedsreglerne i de danske lufthavne er kommet ud af proportioner.

Tøm lommerne, op med den bærbare computer, af med frakken, bæltet og jakken. Og husk lige de særlige regler om væsker i håndbagagen.

De fleste kender efterhånden til procedurerne i sikkerhedskontrollen i lufthavnene.

Men nu står den samlede danske luftfartsbranche for første gang frem og kritiserer de nuværende regler i sikkerhedskontrollen.

- Nok er nok. Vi vil gerne se på, om security- og sikkerhedsreglerne, som de ser ud i dag, er kommet ud af proportioner, siger Michael Svane, direktør i Dansk Luftfart, til

DR
Nyheder.

Vigtigt med effektiv kontrol

Michael Svane understreger dog, at at det er vigtigt med en effektiv sikkerhedskontrol, der kan gøre passagerne trygge.

-Men omvendt skal man også kunne opleve, at den tjener et fornuftigt formål og ikke fører til, at vi så og sige skal strippe hver gang vi skal ud og flyve, siger han.

Kan ikke se skoven for de bare træer

En af de mest

omdiskuterede
regler er væskeforbuddet: Som det er i dag, er det kun tilladt at medbringe små beholdere med
max
. 100 ml væske i håndbagagen.

-Det er bare en af de mange regler, der bliver sat i værk som følge af enkeltsager. Og så taber vi overblikket over, hvad er det er, vi gør. Vi er havnet i en situation, hvor man kan sige, at man ikke kan se skoven for bare træer, siger Michael Svane til

DR
Nyheder.

Handler det her ikke bare om, at I vil have flere kunder i gennem sikkerhedskontrollen og i sidste ende tjene flere penge?

-Nej, det gør det slet ikke. Det er da klart, at vi kan se at udgifterne til security i de seneste år er vokset voldsomt. Men regningen ender ude hos kunderne. Så det her handler ikke om, at vi skal spare penge. Det her handler om at sige: virker alt det, vi har sat i gang nu også efter hensigten, siger Michael Svane

Facebook
Twitter